27.3.10

Mark Masmeijer oppermachtig in RIJS!

Mark Masmeijer man van de avond tijdens Snelschaak-kampioenschap Gaasterlan-Sleat.

■Vrijdag 26 maart werd het open snelschaakkampioenschap Gaasterlan-Sleat gehouden. De organisatie van het toernooi was dit jaar in handen van Schaakclub Rijs.

■21 schakers werden ingedeeld in 3 groepen. Ze speelden elk 6 partijen 2 x 10 minuten snelschaak.

■In groep A won Mark Masmeijer van Westergoo met een geweldige overmacht. Met prachtig spel werden alle concurrenten weggezet en er was geen twijfel mogelijk over zijn kampioenschap.

■In de strijd om plaats 2 was Ferdi van Bavel van SC Heerenveen uiteindelijk de man, hij liet nummer 3 Siebolt Haytema (ODI, Westergoo) en de winnaar van vorig jaar, Anne Kloosterman (Sneek), net achter zich. Deze liet op zijn beurt Arjen Pragt (Heerenveen), Jos Driessens en Jos Dolle (Westergoo) achter zich.

De winnaars van groep A.
Siebolt, Ferdi en Mark.

■Chris Draijer winnaar groep B
Chris Draijer en Klaas Abma (Heerenveen) eindigden aan het eind van de rit precies gelijk met 5 uit 6 en er moest dus 2 x 5 minuten uitgevluggerd worden. Chris kwam er net iets beter uit en in een extreem vingervlugge partij, waarbij hard op de klok werd gemept sloeg hij in de laatste seconden toe.

■Plaats 3 was voor de Rijs-ter penningmeester Jappie Breimer, die met een paar verrassende overwinningen Hans Starreveld, Jan Brinkman en Sjouke Haytema voorbleef. Douwe Tjerkstra had met 6 nederlagen een zwarte avond en sloot de rij in groep B

De winnaars van groep B.
Klaas,Chris en Jappie.

■Dennis Pieck winnaar groep C
In de derde groep was gaf Heerenveener Dennis Pieck slechts één remise weg, tegen Trienke Wijmenga. De rest won hij allemaal en daarom was hij de terechte kampioen van groep C. Patrick Landwehr, eveneens uit Heerenveen pakte nipt voor onze eigen Tjeerd de Vries plaats 2.

■Wiebe Oppenhuizen (Heerenveen) en Henk Breimer eindigde gelijk op plaats 4, gevolgd door Hessel van der Pal en hekkesluitster Trienke Wijmenga.