Herman Beks wint ook het Jappie Breimer Toernooi 2011!

Herman ontvangt de beker uit handen van Jappie Breimer.
Op de slotavond bij Schaakclub Rijs waren een paar spelers aanwezig die lang niet geweest waren:
Tjeerd de Vries en  Wim de Groot.
Beiden speelden met veel plezier mee aan het
Jappie Breimer toernooi: 7 rondes met 2 x 7 minuten snelschaak. 3 punten voor een overwinning, 1 voor een remise.
Zowel Wim als Tjeerd bleken het schaken niet verleerd. Tjeerd eindigde met 9 punten midden in het veld op de 7e plaats en Wim zat daar met 8 punten vlak achter. Wim deelde de 8e plek met Trienke Wijmenga, die een regelmatig toernooi speelde.

Ook Henk Breimer was een paar weken niet geweest na een vakantie. Hij speelde goed en werd met 10 punten 6e.

Zowel onder- als bovenaan was de strijd tot op de laatste ronde zeer spannend.
Theo Zwartjes verraste in ronde 1 de naamgever van het toernooi. Jappie Breimer en won in ronde 5 ook van Jan Wevers. Met 6 punten was de laatste plaats dus niet voor Theo.

Jan Wevers begon met drie nederlagen, tegen Douwe Tjerkstra, Herman Beks en Tjeerd de Vries, maar bleek ook geen kandidaat voor de rode lantaarn.
Hij zette in ronde 4 Louwerens Mulder mat, speelde remise tegen Sytze van der Wal en won in de slotronde van Jappie Breimer.
Daarmee kwam hij met 7 punten op gelijke hoogte met Jappie. Sytze van der Wal en Louwerens Mulder deelden uiteindelijk de laatste plek, zij sprokkelden 5 punten bij elkaar.

Bovenaan domineerden de grote drie de eerste ronden van het toernooi. Herman Beks trok de koppositie naar zich toe door in ronde 3 van Jan Brinkman te winnen.
Alleen Chris Draijer kon met de kersverse clubkampioen mee komen: in ronde 4 eindigde de kraker tussen Chris en Herman in remise.

Daardoor ging de pauze in met Chris en Herman met 10 uit 4 op kop, echter direct gevolgd door Jan Brinkman en Hans Starreveld met 9.
Bijna exact de eindstand van de clubcompetitie.

Ronde 5 bracht Herman alleen op kop. Hij versloeg zelf Hans Starreveld, terwijl mede-koploper Chris Draijer het eindspel tegen Jan Brinkman verloor. Nu ging het net als vorig jaar tussen Herman en Jan en was het verschil maar 1 punt.

In ronde 6 wonnen beiden hun partij, respectievelijk tegen Douwe Tjerkstra en tegen Tjeerd de Vries.

In de slotronde won Jan Brinkman van Wim de Groot en raakte Chris Draijer definitief op afstand met een nederlaag tegen Douwe Tjerkstra. Chris bleef 3e, Hans Starreveld werd 4e en Douwe veroverde plaats 5.

Herman speelde nog tegen Henk Breimer: hij moest nu winnen om Jan voor te blijven en de bokaal van hem over te kunnen nemen. Henk vocht als een leeuw voor zijn stelling en pas na een zware strijd kon Herman de drie punten bijschrijven.