11.10.14

Beks en Brinkman blijven winnen!


Let op vrijdag 24 oktober

ledenvergadering

aanvang 19.30 uur!!!

Wim de Groot wint moeizaam van Trienke Wijmenga



De jarige Jan Wevers gaf Douwe Tjerkstra goed partij. Hij kwam een pion voor, maar Douwe had nog goede remisekansen en kon doorspelen. Aan het eind van de avond trok Douwe zelfs alsnog aan het langste eind en lijkt hij de weg omhoog weer gevonden te hebben.
Jan Wevers rechts trakteerde op de door ieder zeer gewaardeerde  bitterballen van Hotel Jans

In het duel der koplopers tussen Cornelis Jellesma en Herman Beks zette Herman Cornelis’ loper klem. Deze verdween van het bord en daardoor kon Herman de partij snel winnend afsluiten. Hij heeft nog gezelschap van Jan Brinkman, die 2 pionnen won tegen Sytze van der Wal en ook 3 overwinningen uit 3 partijen heeft.

Regerend clubkampioen Wim de Groot volgt het tweetal op de voet. Zijn tegenstandster Trienke Wijmenga maakte geen fouten, maar Wims’ strategie was laat op de avond doorslaggevend.

Tjeerd de Vries verdedigde zich behendig tegen Auke Wouda’s koningsaanval en plaatste als een boemerang zijn tegenaanval door het centrum. Auke verloor een stuk en de partij.

Auke links en Tjeerd

Hans Starreveld trof in Henk Breimer een ijzersterke tegenstander.  Hans overzag een combinatie waarmee Henk een toren won en moest opgeven.


De enige remise vanavond was die tussen Hans Kloots en Jappie Breimer. De stelling zat muurvast, met name vanwege het grote aantal pionnen dat op het bord bleef staan. De heren besloten tot remise, waardoor Jappie Breimer zijn ongeslagen status (1 overwinning, 2 remises) behield en mee blijft doen in de top van het klassement

Uitslagen 3e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 10 okt 2014.

 Wit                                    Zwart                                   
Uitslag 
Hans StarreveldHenk Breimer
0-1
Douwe TjerkstraJan Wevers
1-0
Tjeerd de VriesAuke Wouda 
1-0
Jan Brinkman Sytze v d Wal
1-0
Trienke WijmengaWim de Groot
0-1
Herman BeksCornelis Jellesma
1-0
Jappie BreimerHans Kloots
½-½













Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!