zaterdag 17 november 2007

Jan Brinkman blijft ongenaakbaar!Ook Chris ging onder het juk door.Het bizarre verloop van de klassieke kraker tussen Jan Brinkman en Chris Draijer hield de gemoederen nog lang bezig. Chris opende op zijn Russisch, Jan antwoordde met scherp anti-Russisch en de koude oorlog was een feit. In het middenspel was het Jan die aan het langste eind trok, hij won een kwaliteit door op de juiste manier zijn loper af te ruilen. Vervolgens liet hij in de afwikkeling naar het eindspel een paar steken vallen, waardoor Chris met twee ijzersterke centrumpionnen het initiatief naar zich toe kon trekken. Toen verrekende Chris zich op zijn beurt in het complexe eindspel en dat besliste de partij, Jan offerde zijn kwaliteit en bracht zijn randpion juist 1 zet voor de centrumpionnen naar de overkant: 1-0.

Hans Starreveld en Herman Beks herstelden zich uitstekend van hun teleurstellende optredens in Emmeloord met regelmatige overwinningen op respectievelijk Hessel van der Pal en Wim de Groot en staan nu respectievelijk 2 en 3, en Chris Draijer nog altijd 4. De spanning blijft dus groot.

Zeno Folkertsma kon zijn eerste volle punt noteren, hij won overtuigend van Theo Zwartjes. Sytze van der Wal blijft goed draaien, hij wist Jan Wevers al in de opening in de problemen te brengen en liet niet meer los. Hans Kloots zette zijn tegenstander Henk Breimer al snel op het verkeerde been en haalde een vol punt binnen. Louwerens Mulder wist tegen Ayelt van Zuiden in de opening een stuk te winnen en zich vervolgens secuur te verdedigen. Zo was de winst een feit. De enigen die deze prachtige winteravond vrede sloten waren Trienke Wijmenga en Jappie Breimer.
Verslag: Jan Brinkman

Ook Schaken ?? U bent welkom!!

uitslagen vrijdag 16 november:

Jan Brinkman ▬ Chris Draijer 1-0
Hans Starreveld ▬ Hessel v.d. Pal 1-0
Wim de Groot ▬ Herman Beks 0-1
Louwerens Mulder - Ayelt van Zuiden 1-0
Trienke Wijmenga - Jappie Breimer ½-½
Hans Kloots ▬ Henk Breimer 1-0
Sietse v.d. Wal ▬ Jan Wevers 1-0
Theo Zwartjes ▬ Zeno Folkertsma 0-1