2.12.08

Heerenveen 2 - Rijs e.o. 4½-3½!

Schaakclub Rijs in bezit van rode lantaarn

Op maandag 1 december moest Schaakclub Rijs aantreden tegen mede hekkensluiter Heerenveen 2.
Een felle strijd ontspon zich. Chris Draijer kwam aan bord 2 al snel in de problemen tegen zijn onconventioneel openende tegenstander.
De dame werd vastgezet en Chris ging in zijn schaakgeschiedenis zeldzaam snel mat: 0-1. Aan bord 1 deed Jan Brinkman wat terug. Hij veroverde in de opening een pion, in het middenspel nog één en in het eindspel was er voor zijn tegenstander geen houden meer aan: 1- 1.
Hans Starreveld (bord 4) kwam een stuk voor tegen twee pionnen voor zijn tegenstander en het spel liep vast: remise.
Gerrit Jan Faas liep aan bord 8 langzaam achteruit en uiteindelijk van het bord af: Rijs stond weer achter!
Henk (6) had een hoogbejaarde tegenstander, die uitstekend opende en Henks’ stelling piepte en kraakte. Henks’ tegenstander werd moe en zo kon Henk alsnog een half punt binnenslepen. Tjeerd (5) verloor steeds meer terrein. In het toreneindspel had hij een pion minder en zijn tegenstander kon een dame halen. Daarmee was het 2-4 en had Heerenveen 2 al één wedstrijdpunt binnen.Jan Brinkman nestelde zich naast Tjeerd de Vries om de strijd voor de Bondsbokaal!Rijs had echter nog alle kans om gelijk te komen, want Jappie Breimer (bord 3) en Trienke Wijmenga (7) stonden beide goed. Bij Jappie ging het mis, zijn tegenstander brak met een gevaarlijke pion door, Jappie moest een stuk geven en moest berusten in remise. Dat Trienke Wijmenga het daarna nog knap uitmaakte was mooi, maar voor de eindstand niet meer beslissend. 3,5 – 4,5 en Schaakclub Rijs heeft weinig geluk tot nu toe.
Trienke won op karakter!


uitslagen 3e ronde Klasse 2B

  • Heerenveen 2 - Rijs 4½-3½

  • ODI - DSC 2 3-5

  • Westergoo 2 - Neo 4-4

  • Lege Geaen - Steenwijk 3-5