9.4.11

Rob Hoogvliet gaat scoren!



Rob pakt de eerste punten.

Op vrijdag 8 april melden zich 11 schakers. Geen probleem, Douwe Tjerkstra speelde een kleine simultaan.
Hij moest het opnemen tegen Herman Beks en Theo Zwartjes. Hij scoorde 50%. Van Theo wist hij te winnen, maar van Herman moest hij een nederlaag incasseren.
De beide Hansen maakten er zoals gewoonlijk weer een spektakel van. Hans Kloots  probeerde het spel van Hans Starreveld te ontregelen, maar dit lukte niet echt. Hier en daar werd er een pionnetje meegenomen. In het eindspel hield Hans K. een toren over die het moest opnemen tegen loper en paard en nog een stel loslopende brutale pionnen.
De toren werd er horendol van en het bouwwerk brokkelde als een stel legosteentjes helemaal af. Hans S. ging er met de zege vandoor.
Bij Trienke Wijmenga en Jan Wevers  vlogen de stukken van het bord. Trienke dacht een stuk te kunnen winnen door eerst de dame te pakken, Jan kon echter doorslaan met zijn loper.
Jan had zijn loper kunnen redden en daardoor kon het op hol geslagen paard van Trienke niet meer weg komen. Echter hij sloeg meteen het paard en dus kwamen ze gelijk te staan.
Trienke kreeg een niet te stoppen vrijpion en de partij ging als een nachtkaars uit voor Jan.
Louwerens Mulder was de weg kwijt en maakte een paar kapitale fouten. Daardoor had Jappie Breimer een makkelijk avondje.
Chris Draijer moest het opnemen tegen Rob Hoogvliet.


Ze begonnen met een opening, die vooraf op het bord min of meer met overleg werd gespeeld.
Deze opening is een variant van het Italiaans en heet " Paard in de nahand". Daarbij geeft zwart een pion voor zeer goed spel.
Vanuit deze stelling werd verder gespeeld. Chris kreeg het moeilijk, maar kon een tweede pion winnen. De stelling bleef gecompliceerd. Aan het eind van de avond was er nog geen beslissing gevallen. Chris bood remise aan. Rob nam het aan.
verslag volgt Chris Draijer.





Uitslagen 25e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 8 april 2011.



 Wit Zwart
Uitslag 
Hans KlootsHans Starreveld
0-1
Herman BeksDouwe Tjerkstra
1-0
Jan WeversTrienke Wijmenga
0-1
Louwerens MulderJappie Breimer
0-1
Chris Draijer Rob Hoogvliet
½-½
Douwe TjerkstraTheo Zwartjes
1-0



Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!