zaterdag 26 november 2011

onderlinge competitie ronde 10

Spanning aan kop blijft.

De spanning aan kop blijft groot bij Schaakclub Rijs.
Koploper Chris Draijer speelde niet. Een mooie kans voor zijn belagers Herman Beks en Wim de Groot om dichterbij te komen. 

Herman Beks verloor in het vroege middenspel echter plotsklaps een pion tegen de sterk spelende Jappie Breimer. Hij vocht zich nog terug in de partij, maar Jappie bleef het initiatief houden en het punt werd gedeeld.

Iedereen dacht dat Wim de Groot het eindspel met toren + 4 pionnen wel even makkelijk ging winnen tegen Trienke Wijmenga met toren + 3 pionnen waarvan 1 dubbel. Dat ging dus niet op. Trienke speelde het vakkundig uit en hield verrassend een half punt aan het duel over. 
Chris blijft dus op kop, gevolgd door Herman en Wim, die ook nog ongeslagen zijn, maar wel wat meer puntverlies door remises hebben.

Henk Breimer blijft vlak achter Wim de Groot op plaats 4. Hij leek te gaan verliezen van Hans Starreveld, een vol paard achter. Zijn pion promoveerde en Hans was even het goede antwoord kwijt. Henk pakte het volle punt.

De twee andere winnaars waren vanavond Jan Brinkman, die de weg omhoog vond met een snelle koningsaanval op Sytze van der Wal en Douwe Tjerkstra.
Na een moeilijke opening met een pion achter won hij in het eindspel van Theo Zwartjes door op de damevleugel een beslissende pion te pakken.

Enerverend was het laatste duel, tussen Cornelis Jellesma en Jan Wevers. Jans´ toren stond ver naar voren op de a-lijn en Cornelis´ pionnen waren kwetsbaar, maar het bleek allemaal niet zo simpel te winnen te zijn, want Cornelis hield zijn koningsvleugel goed dicht. Zo werd laat op de avond het punt gedeeld.


Uitslagen 10e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 25 november 2011.


 Wit Zwart
Uitslag 
Herman BeksJappie Breimer       ½-½
Henk BreimerHans Starreveld
1-0
Cornelis JellesmaJan Wevers
½-½
Wim de GrootTrienke Wijmenga
½-½
Theo ZwartjesDouwe Tjerkstra
0-1
Sytze vd WalJan Brinkman
0-1


Klik hier voor de Ranglijst na ronde 10


Klik hier voor de Scorematrix

Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!

OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!