14.1.12

onderlinge competitie ronde 16

Chris Draijer deed goede zaken in een enerverend duel tegen Jappie Breimer. Hij won een stuk maar Jappie had daarvoor maar liefst 4 verbonden vrijpionnen op de damevleugel, die dreigend naar voren stormde.
Op de andere vleugel sloot Chris echter nog een paard van Jappie in en met 2 stukken voor slaagde hij er in om een pion tussen de pionnenmuur vandaan te kegelen. Daarmee was Jappie’s aanval gebroken en kon Chris een belangrijk punt binnen tikken.
Hij liep uit op Herman Beks die een paar weken niet kan spelen en ook op Wim de Groot. Wim drong door tot Louwerens Mulders achterlijn, en dat leverde ook een pion winst op, maar Louwerens wist de torens te ruilen en in het eindspel met ongelijke lopers kon Wim geen doorbraak forceren: remise.
Henk Breimer is de nummer 4, hij won met sterk aanvalsspel van Jan Wevers.
Nummer 5, Jan Brinkman, had een zware avond tegen Cornelis Jellesma. Jan won een kwaliteit maar moest omslachtig manoeuvreren om Cornelis tegenaanval te ontwijken. Aan het eind van de avond won hij een toren, en toen was het opeens uit. 
Vlak achter Jan staat Tjeerd de Vries, dit seizoen goed op dreef. Het werd echter remise, tegen Sytze van der Wal.
De laatste partij, die tussen de beide in de middenmoot staande Trienke Wijmenga en Douwe Tjerkstra, werd een waar schakersdrama, waarover in huize Draijer-Wijmenga nog lang nagepraat zal worden. Trienke leek in het eindspel glad gewonnen te staan maar gaf zo maar een beslissende pion weg en Douwe brak beslissend door: 0-1.
Jan Brinkman



Uitslagen 16e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 13 januari 2012.


 Wit Zwart
Uitslag 
Chris Draijer Jappie Breimer
1-0
Henk Breimer Jan Wevers
1-0
Trienke WijmengaDouwe Tjerkstra
1-0
Sijtze v.d. WalTjeerd de Vries ½-½ 
Cornelis Jellesma Jan Brinkman
1-0
Cornelis Jellesma Jan Brinkman
1-0
Wim de Groot Louwerens Mulder
½-½


Klik hier voor de Ranglijst na ronde 16


Klik hier voor de Scorematrix

Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!