zaterdag 15 februari 2014

Jappie Breimer vervalt in oude gewoonte en speelt remise!

Bij Schaakclub Rijs ging het er weer heet aan toe. 

Eerst was er de topper tussen de nummers 2 en 3 Wim de Groot en Chris Draijer. Chris staat op een flinke achterstand en wil hij nog mee doen voor de titel dan moest hij winnen. Ook nummer 2 Wim de Groot heeft inmiddels te kampen met een achterstand.

 Koploper Herman Beks won namelijk weer, deze keer van Theo Zwartjes. Met een scoringspercentage van boven de 90 (13 overwinningen, 3 remises, geen nederlagen) lijkt hij de favoriet voor de titel, echter Wim de Groot doet niet veel voor hem onder met 13 overwinningen 3 remises en 1 nederlaag. Wim pakte in zijn partij tegen Chris het initiatief en een pion, maar toen bleek de waarde van Chris zijn eindspeltechniek. Hij wist af te wikkelen naar een gelijk staand spel en laat op de avond werd tot remise besloten. 

Vlak achter de top zette Jan Brinkman zijn opmars voort, hij sloeg Hans Starreveld zijn aanval af en won overtuigend. Met maar 12 gespeelde partijen (8 overwinningen, 2 remises en 2 nederlagen) lijkt hij echter geen bedreiging meer voor de top 2.

Douwe Tjerkstra boekte zijn eerste overwinning dit seizoen, in een dynamische partij stond hij eerst achter tegen Trienke Wijmenga, maar hij had een dodelijke koningsaanval en 2 doorbrekende centrum pionnen. Hij won laat op de avond.


Jappie en Henk Breimer waren het eerste klaar met hun partij, het was met wederzijdse stukoffers en pionvorkjes weer een heel spektakel, maar aan het eind van de rit stond het precies gelijk en werd tot remise besloten. 
Hans Kloots en Jan Wevers speelden een spannende partij, het ging gelijk op. Hans werd uiteindelijk de gevierde man, hij ging met het volle punt naar huis.


Hans Starreveld vs Jan Brinkman


Douwe Tjerkstra vs Trienke Wijmenga
Herman Beks vs Theo Zwartjes

Hans Kloots en Jan Wevers laten zich de bitterballen goed smaken

Wim de Groot vs Chris Draijer

Zitten er zoveel eieren in die bitterballen van Jappie Breimer?


Uitslagen 19e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 14 februari 2014.

 Wit                                             Zwart                                   
Uitslag 
Wim de GrootChris Draijer
½-½
Jan WeversHans Kloots
0-1
Jappie BreimerHenk Breimer
½-½
Trienke WijmengaDouwe Tjerkstra
0-1
Hans StarreveldJan Brinkman
0-1
Theo ZwartjesHerman Beks
0-1


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!