12.4.14

Jan Brinkman windt er geen doekjes om en verslaat koploper!!!

           Het 1-armige monster slaat toe en 
koploper Wim de Groot verliest!!

Jan Brinkman op weg naar de overwinning

Herman Beks was de snelste winnaar, op 11 april bij Schaakclub Rijs, hij versloeg Trienke Wijmenga overtuigend met een fraaie aanval direct op de koning, die met torens, loper en dame volledig klem werd gezet. 
Vlak daarna besloten Cornelis Jellesma en Jan Wevers tot remise in een partij, die nooit helemaal op de spits werd gedreven. Henk Breimer was de grote man tegen Tjeerd de Vries, hij opende voortvarend en zijn dame drong diep door op vijandelijk terrein. De loper van Henk volgde en Tjeerds’ koningsstelling bezweek onder de druk.

Tjeerd de Vries noteert zijn zet tegen Henk Breimer

Toen was, op deze lente avond met lage opkomst, nog maar 1 schaakpartij over, en die ging tussen one-armed bandit Jan Brinkman, die noodgedwongen zijn zetten maar met 1 hand uit kon voeren koploper Wim de Groot. Jan speelde echter bepaald niet op halve kracht. Wim greep het initiatief, maar Jan kon telkens de goede verdediging vinden. Laat op de avond verloor Wim een loper, en daarmee de partij.


Jan (links)kijkt nog even of het wel klopt

 Toch houdt Wim uitstekende papieren voor de titel met een ruime voorsprong op nummer twee, Herman Beks, en nog maar 1 ronde te gaan. Volgende week valt de definitieve beslissing.  


Uitslagen 26e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 11 april 2014.


 Wit                                    Zwart                                   
Uitslag 
Tjeerd de Vries
Henk Breimer
0-1
Jan Wevers
Cornelis Jellesma
½-½
Herman BeksTrienke Wijmenga
1-0
Jan BrinkmanWim de Groot
1-0


Schaakclub Rijs, waar nu al meer dan 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!