zaterdag 4 oktober 2014

3 Koplopers na 2 ronden: Herman Beks, Jan Brinkman en … Cornelis Jellesma!!!Let op vrijdag 24 oktober

ledenvergadering

aanvang 19.30 uur!!!

De 2e competitieronde bij Schaakclub Rijs leverde een paar verrassingen op.

 Cornelis Jellesma zette de goede lijn van vorige week voort. Tegen Douwe Tjerkstra was hij op papier de mindere, maar op het bord domineerde hij het spel vanaf het begin, en met een toren minder kon Douwe Cornelis’ doorgebroken pion niet tegenhouden.
Cornelis (links op de foto) tegen Douwe

 Cornelis staat dus op kop, en deze positie deelt hij onder andere met Jan Brinkman, die tegen de zich goed verdedigende Jan Wevers beter in zijn spel kwam. Jan B. won uiteindelijk een loper en daarmee de partij.
Jan Brinkman (links op de foto) tegen Jan Wevers

Een tafel verderop 2 grote krakers: Herman Beks nam het met wit op tegen Chris Draijer. Herman greep het initiatief en Chris zag uiteindelijk stukverlies over het hoofd. Hij besloot de dame te geven, maar dat hielp niet en Herman rondde goed af en staat ook op kop.

 Daarnaast clubkampioen Wim de Groot die het opnam tegen nummer 5 van vorig jaar Hans Starreveld. Hans moest zich revancheren voor de slechte start vorige week en deed dit uitstekend. Hij won een pion op de damevleugel en Wim mocht uiteindelijk tevreden zijn met het halve punt, want hij had een moeilijk te houden eindspel.

Een mooi duel speelde zich af tussen Tjeerd de Vries en Frans Lagerwaard. Tjeerd nam met een aanval op de koningsvleugel het initiatief, en won daarbij ook een pion. Uiteindelijk resteerde een toereneindspel met 4 tegen 3 pionnen en werd laat op de avond tot remise besloten.


Jappie Breimer had een moeilijke avond tegen Trienke Wijmenga, maar kon standhouden in een gesloten stelling. Remise was een terechte uitslag.
Trienke en Jappie


  Henk Breimer liet tegen Auke Wouda zijn koning na een vroege dameruil over het hele bord marcheren, normaal gesproken een te riskante expeditie, maar bij Henk klopte het en hij won uiteindelijk een toren en de partij.
Auke links en Henk


Uitslagen 2e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 3 okt 2014.

 Wit                                    Zwart                                   
Uitslag 
Herman BeksChris Draijer
1-0
Jan BrinkmanJan Wevers
1-0
Douwe TjerkstraCornelis Jellesma
0-1
Trienke WijmengaJappie Breimer
½-½
Tjeerd de VriesFrans Lagerwaard
½-½
Henk BreimerAuke Wouda
1-0
Hans StarreveldWim de Groot
½-½


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!