zaterdag 22 oktober 2016

Tjeerd de Vries stunt met historische overwinning op Herman Beks.

Mooie prestatie Jappie Breimer

Chris Draijer offerde een kwaliteit tegen Jappie Breimer en kreeg daar veel spel en een pion voor terug, maar uiteindelijk besloten de heren toch het punt te delen. Chris staat nu op plaats 2 achter koploper Herman Beks
Auke Wouda boekte zijn eerste overwinning dit seizoen met een fraaie koningsaanval op Cornelis Jellesma en doet goed mee in de middenmoot nu.


Herman Beks had een drukke avond, hij speelde 2 partijen, tegen Herman Beks had een drukke avond, hij speelde 2 partijen, tegen Trienke Wijmenga en Tjeerd de Vries. Hij leek beide partijen te gaan winnen, maar plotsklaps gaf hij tegen Tjeerd zijn dame weg. Tjeerd boekte daardoor een historische overwinning, hij won nog nooit van Herman Beks. Toch veroverde Herman de kop, want hij won zijn andere partij wel. Hij leek beide partijen te gaan winnen, maar plotsklaps gaf hij tegen Tjeerd zijn dame weg. Tjeerd boekte daardoor een historische overwinning, hij won nog nooit van Herman Beks. Toch veroverde Herman de kop, want hij won zijn andere partij wel.

En koploper Hans Starreveld verloor. Tegen Jan Brinkman stond hij voortdurend onder druk, en net toen hij daar eindelijk onderuit leek te komen werd hij mat gezet.

Henk Breimer heeft dit seizoen nog weinig partijen gespeeld, maar begint goed te draaien. Tegen Sijtze van der Wal boekte hij de 2e overwinning van het seizoen. onderlinge competitie seizoen 2016-2017

4e ronde gespeeld vrijdag  21 oktober 2016
Jan Brinkman
Hans Starreveld
1-0
Trienke Wijmenga
Herman Beks
0-1
Cornelis Jellesma
Auke Wouda
0-1
Henk Breimer
Sijtze v d Wal
1-0
Jappie Breimer
Chris Draijer
½-½
Tjeerd de Vries
Herman Beks
1-0

Kom ook naar schaakclub Rijs!!