zaterdag 3 november 2018

Chris Draijer slaat dubbelslag!Sensationele overwinning Douwe Tjerkstra.

Douwe Tjerkstra maakte weer duidelijk in grote vorm te verkeren, ditmaal won hij in een toreneindspel overtuigend van ex-kampioen Jan Brinkman. Hij veroverde daarmee, met 4,5 uit 6 plaats 2 achter koploper Herman Beks,
die snel en overtuigend won van Hans Starreveld. Herman kon gebruik maken van een diagonaal dwars over het bord naar Hans zijn koning die helemaal open lag, aan het mat viel voor Hans niet meer te ontkomen.
Chris Draijer mengde zich weer in de strijd om de titel, hij sloeg een fraaie dubbelslag met een snelle overwinning op Trienke Wijmenga. Daarna volgde nog een spannende strijd tegen Cornelis Jellesma, deze had een doorgebroken centrumpioen, maar daar stonde 2 vrije randpionnen van Chris tegenover. Chris slaagde er in deze 2 door te laten breken en kon wat later op de avond voor zijn tweede punt tekenen. Chris staat nu op plek 3, vlak achter Douwe. 
Plek 4 is voor Jelle Jeltema, die zich herstelde van zijn nederlaag tegen Herman Beks vorige week, hij won laat op de avond van de taai weerstand biedende Tjeerd de Vries.

Auke Wouda en Jan Wevers 
hielden elkaar in evenwicht: Auke won een loper, maar daar stonden al snel 2 pionnen van Jan tegenover, en die bleken voldoende druk in het centrum te geven om het halve punt binnen te slepen. 

Ook Henk Breimer en Sijtze van der Wal besloten na 
een partij met wisselende kansen tot remise.


 onderlinge competitie seizoen 2018-2019

6e ronde gespeeld vrijdag 2 november 2018
Jan Brinkman
Douwe Tjerkstra
0-1
Herman Beks
Hans Starreveld
1-0
Henk Breimer
Sijtze v d Wal
½-½
Tjeerd de Vries
Jelle Jeltema
0-1
Cornelis Jellesma
Chris Draijer
0-1
Chris Draijer
Trienke Wijmenga
1-0
Jan Wevers
Auke Wouda
½-½Geen opmerkingen: