zaterdag 18 september 2021

Drie nieuwe leden bij start seizoen. Hartelijk welkom Piet, Dick en Wim!

 

Schaakclub Rijs herstart met snelschaaktoernooi!

Frank Theunisse wint snelschaaktoernooi.


Voor het eerst sinds 4 december 2020 werd er weer geschaakt in Hotel Jans; de start van het seizoen 2021/22 bij SC Rijs. Na 2 seizoenen die niet afgemaakt konden worden is de club optimistisch dat het nu wel gaat lukken en bereidt ze zich voor op een seizoen met alles er op en er aan; de interne competitie, 2 teams in de Friese Schaakbond en begin januari het Kliffenschaaktoernooi.  Met nog een paar leden op vakantie kon de club kon een paar nieuwelingen verwelkomen; Dick van Kolfschoten, Piet Heldring  en het teruggekeerde oud-lid Wim de Groot.

 

De drie nieuwe leden in beeld.


Er werd besloten om de interne competitie nog even tot volgende week te laten en dus  met een snelschaaktoernooitje te beginnen, met als hoofdprijs een door Chris Draijer en Trienke Wijmenga ter beschikking gestelde koffiebeker, door schrijver dezes inmiddels omgedoopt tot ‘coronamok’.  Wie zou deze gaan winnen? Chris was natuurlijk zelf kandidaat, maar hij werd voorbij gestreefd door de ijzersterke Frank Theunisse, die de mok na afloop in ontvangst kon nemen.

 

De nieuwe leden lieten zich goed zien; Wim de Groot deelde de 2e plaats met Chris Draijer met 3,5 punt uit 5. Vlak daarachter kwam de andere nieuweling met veel schaakervaring in Lemmer; Dick van Kolfschoten met 3 uit 5. De 3e nieuweling, Piet Heldring had zo’n 50 jaar niet geschaakt, en had daarom moeite met het hoge tempo van 2 x 10 minuten. Maar toch lukte het hem om tegen Jan Brinkman een remise uit het vuur te slepen, en in de interne competitie met meer bedenktijd gaat hij zeker punten pakken.
Ook Schaken?
U bent van harte welkom!
voor slechts € 40,00 per jaar bent U al lid.
en voor € 60,00 tevens lid van de KNSB
en ontvangt U 6 maal per jaar het Schaakmagazine.
voor meer informatie kunt U contact opnemen
met onze voorzitter de heer H. Breimer.
tel. 0514-681428
mob. 06-51603305
mail Henk Breimer.

Sinds 1954Geen opmerkingen: