zondag 7 oktober 2007

Hessel van der Pal koploper!


Hessel van der PalAlle ogen waren gericht op de verrichtingen van Ayelt. Zou hij ook Hans Kloots aan de zegekar vast kunnen binden? Ayelt nam in de opening meteen het initiatief. Met een paardenruil had hij zijn stelling kunnen versterken, echter hij liet een loper in staan en daarna kon Hans de stelling vereenvoudigen en rondde de partij af naar winst. Zeno kwam tegen Henk Breimer een pion achter, maar hij won in het eindspel deze pion terug. Het was Zeno, die eerst een pion liet promoveren tot Dame. De volgende zet daarop promoveerde de pion van Henk. Het curieuze was ,dat ze beiden één koning en één dame over hielden.Remise.
Gert Jan Faas mocht het opnemen tegen Sytze van der Wal.
Deze kwam met een gevaarlijke damezet. Dit werd gepareerd en even later werden de dames geruild en de vrede getekend. Remise.
Van Herman en Hans Starreveld werd een titanenwedstrijd verwacht. Ze gebruikten erg veel tijd in de opening. De stelling was dan ook ingewikkeld. De klok werd een kwartier teruggezet en zonder aan het eindspel toe te komen werd er al remise overeengekomen. Te ingewikkeld om dit eventjes in een kwartier laat op de avond allemaal uit te pluizen…
Wim opende met c4, de Engelse opening. Trienke liet zich niet van het bord schuiven. De stelling zag er remise - achtig uit.
Trienke liet een pion in de steek, ze dacht deze terug te kunnen winnen doordat de toren van Wim gepend stond. Helaas kon Wim met de dame slaan en meteen viel er nog een pion. Trienke gaf op.
Theo moest in een gelijk opgaande partij alle zeilen bij zetten. Cornelis kwam sterk opzetten met de stukken.
Hij won een toren tegen twee pionnen. Theo was wakker geschud en begon een tegen aanval. Deze werd zo gevaarlijk, dat ie materiaal terug kon winnen en ook de partij.
Chris had wat goed te maken en begon tegen Hessel meteen op de damevleugel met de pionnen te stormen. Hij probeerde Hessel te overrompelen met een dame en een paard. Hessel bleef koel en ruilde de dames. De stelling was behoorlijk vereenvoudigd. Hessel bood remise aan, twee keer zelfs, maar Chris zag winst! Maar o wee, het pakte anders uit. Beiden liepen een marathon met de a– pion en de h– pion.
Hessel promoveerde als eerste op a 1 en Chris? Tja er viel niets te promoveren op h8! Te laat.
Hij gaf op. Chris blijft nog puntloos. Hessel is door deze overwinning met 2 uit 2 de enige die de volle winst heeft.

Herman Beks - Hans Starreveld ½-½
Chris Draijer - Hessel vd Pal 0-1
Wim de Groot - Trienke Wijmenga 0-1
Gerrit Jan Faas - Sietse vd Wal ½-½
Theo Zwartjes - Cornelus Jellesma 1-0
Ayelt van Zuiden - Hans Kloots 0-1
Zeno Folkertsma - Henk Breimer ½-½
gespeeld vrijdag 5 oktober 2007

verslag: Chris Draijer
OOK SCHAKEN?? U BENT VAN HARTE WELKOM!!