18.4.09

Herman Beks wint 6e Jappie-Breimer Toernooi!Herman Beks ontvangt de Jappie Breimer bokaal.
De slotavond van seizoen 2008/2009 bij Schaakclub Rijs werd gestart met een ledenvergadering, waarna de jaarprijzen uitgereikt konden worden.

Chris Draijer ontvangt de Kampioensbeker.
Chris Draijer was voor de 15e maal clubkampioen, gevolgd door Herman Beks en Jan Brinkman met respectievelijk de 2e en 3e prijs.

Jan Brinkman ontvangt de Bonds-Bokaal.
Laatstgenoemde pakte als topscorer van het F.S.B-team voor de 3e keer op rij de Bondsbokaal.
Henk Breimer was de man die de grootste vooruitgang boekte, zowel in de interne als in de externe wedstrijden won hij veel meer dan op grond van zijn sterkte (rating in het schaakjargon) verwacht mocht worden. Dat betekende meer dan 50 ratingpunten erbij en de ratingbokaal.


Henk Breimer ontvangt de Rating-Bokaal.

Daarna kon er nog één avond geschaakt worden, 7 ronden 2 x 7 minuten snelschaak, voor de Jappie Breimer bokaal.
Hans Starreveld had hem de afgelopen drie jaar gewonnen. Zou het hem weer lukken? Helaas, in de 2e ronde ging het mis tegen Hessel van der Pal, een coming man dit seizoen. Hans kwam er niet meer aan te pas en overwoog het seizoen af te sluiten met een frisse avondwandeling naar het Mirnser Klif.

Ook in de 2e ronde een dramatische partij tussen Jan Brinkman en Herman Beks, met wederzijdse kansen, Herman won uiteindelijk en zou lang op kop blijven.
Verrassend was het spel van Hans Kloots, hij stond na 3 ronden met Herman en Hessel aan de leiding. In ronde 4 bleef alleen Herman nog over als koploper, hij won zelf van Hessel en Hans redde het niet tegen Jan Brinkman.

Clubkampioen Chris Draijer liep aan het eind van deze schaakmarathon wat minder hard, met een paar remises in de eerste ronden, maar klopte wel Herman Beks, waarna Jan Brinkman weer langszij kwam. Zo gingen we ronde 7 in met 2 koplopers, Jan en Herman. Jan speelde tegen de naamdrager van de bokaal, die steeds beter in zijn spel was gekomen en Herman tegen een vroegere winnaar, Gerrit Jan Faas.

Jappie hield knap remise na een moeizame opening en Herman brak beslissend door. Hij mocht de laatste beker van dit seizoen laat op de avond in ontvangst nemen.
Waarna iedereen na een aangenaam verblijf aan de toog van Hotel Jans ieder zijns’ weegs ging.
Verslag Jan Brinkman.


Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !