19.9.09

Schaakclub Rijs begint aan nieuw seizoen!
Trienke verloor haar 1e partij van het seizoen van Chris


1e competitieronde Schaakclub Rijs zonder verrassingen!

Voorzitter Starreveld slaagde er in om de ledenvergadering van schaakclub Rijs kort en zakelijk te houden, want al na drie kwartier konden de leden gaan doen waarvoor ze gekomen waren: schaken. Van de aanwezigen waren er maar zes fanatiekelingen, die direct voor de competitie gingen spelen, de anderen hielden zich bezig met oefenpartijtjes om warm te spelen. Zo hield voorzitter Hans Starreveld een uitgebreide oefensessie met het jongste lid, Bart Lyklama.

Wel voor de interne competitie speelde de teruggekeerde Jan Wevers, tegen Herman Beks. Herman offerde een stuk voor een aanval op Jans’ koning. Jan wist de aanval vakkundig te ontwijken, maar in de slotfase bleek dat de zet van Herman toch goed geweest was, want hij kon mat geven. Zo begon Jan het nieuwe seizoen met een eervolle nederlaag. Andere Jan, Brinkman, won wel. Hij kwam tegen Douwe Tjerkstra een pion voor in de opening en gaf dit niet weer weg. Heel langzaam aan werd zijn aanval steeds sterker, en uiteindelijk won hij een stuk en brak beslissend door.

Clubkampioen Chris Draijer, begon dichtbij huis, tegen levenspartner Trienke Wijmenga. Het werd een lange avond, waarover het laatste woord in huize Draijer-Wijmenga nog niet is gezegd. Aan het eind stond Chris een pion voor, en werd besloten op een later tijdstip thuis door te spelen. Dat geschiede en Chris wist zijn pion naar de overkant te brengen en de partij winnend af te sluiten.
verslag: Jan Brinkman

Ronde 1 vrijdag 18 september 2009 :

 Wit Zwart
Uitslag 
  Jan Brinkman  Douwe Tjerkstra
1-0
  Herman Beks  Jan Wevers
1-0
  Trienke Wijmenga  Chris Draijer
0-1
Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !