26.9.09

Titanenstrijd onbeslist bij Schaakclub Rijs!Bart Lyklema verloor zijn eerste partij.


Clubkampioen Chris Draijer kon in de 2e ronde direct vol aan de bak tegen zijn grote concurrent, de nummer 2 van vorig jaar, Herman Beks. Er resteerden na het middenspel aan beide kanten een toren, een licht stuk en 4 pionnen, waarvan er 1 ver van de koning op de damevleugel stond. Het was niet duidelijk wie er nou beter stond en voor beide partijen hield voor de winst gaan risico’s in. Zo werd tot remise besloten. Nummer 3 van vorig jaar, Jan Brinkman, profiteerde optimaal, maar moest daar hard voor werken. Vanwege het oneven aantal deelnemers speelde hij 2 partijen tegelijk, tegen Louwerens Mulder en Jan Wevers. Zware tijdnood dreigde aan het eind van de avond in beide partijen. Desondanks wist hij beide partijen naar zich toe te trekken en zo 2 punten binnen te halen

Het was de avond van de beide Hans-en. Starreveld sloeg toe tegen Theo Zwartjes, Kloots tegen Bart Lyklema. De kraker tussen Jappie Breimer en Hessel van der Pal eindigde na een spannende strijd met fraaie aanvalszetten over en weer onbeslist.

Henk Breimer begon goed, hij won snel en overtuigend van Cornelis Jellesma.
Douwe Tjerkstra herstelde van zijn zware nederlaag in de 1e ronde en won overtuigend van Trienke Wijmenga. Tjeerd de Vries en Gerrit Jan Faas tekenden na een eindspel met wisselende kansen de vrede.
verslag:Jan Brinkman.

uitslagen 2e ronde, gespeeld vrijdag 25 september 2009. Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Gerrit Jan Faas
½-½
 Hans Starreveld  Theo Zwartjes
1-0
 Douwe Tjerkstra  Trienke Wijmenga
1-0
 Jappie Breimer  Hessel v.d. Pal
½-½
 Chris Draijer  Herman Beks
½-½
 Cornelus Jellesma  Henk Breimer
0-1
 Hans Kloots  Bart Lyklema
1-0
 Jan Brinkman  Jan Wevers
1-0
 Jan Brinkman  Louwerens Mulder
1-0Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !