9.1.10

Barre strijd in ijskoud Rijs.







Tjeerd de Vries verloor van Douwe
Tjerkstra.



Jan Brinkman sloeg laat op de avond toe!

Ronde 15 van de interne competitie van Schaakclub Rijs vond plaats in een prachtige ambiance. 14 schakers hadden per fiets en auto de kou getrotseerd en waren in Hotel Jans aangekomen.

Chris Draijer had op zware tegenstand gerekend tegen Hessel van der Pal, maar dat viel erg mee. Hessel vergat dat zijn pion gepend stond en leverde plotsklaps een toren in. Daarmee was de partij direct in Chris’ voordeel beslist.

Ook partner Trienke Wijmenga won, tegen Cornelus Jellesma. Materieel was de strijd lang in evenwicht , maar Trienke hield met haar lopers de koningsvleugel van Cornelus onder druk. Uiteindelijk werd dit beslissend en kon Trienke met het punt naar huis.

Hans Starreveld won tegen Theo Zwartjes al snel een pion, maar Theo kon het centrum van Hans behoorlijk onder druk zetten en had goed tegenspel. Net toen Theo dacht de pion terug te kunnen winnen met een combinatie zag hij over het hoofd dat zijn paard ongedekt kwam te staan en won Hans alsnog de partij.

Hans Kloots had een zware avond tegen Jan Wevers, de laatste kon in Kloots-stijl zijn torens oplijnen. Het was niet genoeg voor de winst: beide heren tekenden als enigen deze schaakavond de vrede.

Douwe Tjerkstra pakte een belangrijk punt, hij won overtuigend van Tjeerd de Vries.

Ook Jappie Breimer pakte een punt met winst op Louwerens Mulder. Twee verbonden vrijpionnen op de damevleugel bleken beslissend.

Jan Brinkman was met volle winteruitrusting aangekomen op de schaakclub en bleek deze nodig te hebben, want het werd tegen Henk Breimer een zware slag. Henk bood goed tegenspel maar had erg veel bedenktijd nodig in het middenspel. Laat in de avond bleek dit beslissend en kon Jan met een punt naar huis.
Verslag Jan Brinkman.


uitslagen 15e ronde gespeeld vrijdag 8 januari 2010



 Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Douwe Tjerksta
0-1
 Hans Starreveld  Theo Zwartjes
1-0
 Cornelus Jellesma  Trienke Wijmenga
0-1
 Jappie Breimer  Louwerens Mulder
1-0
 Hessel v.d. Pal  Chris Draijer
0-1
 Henk Breimer  Jan Brinkman
0-1
 Jan Wevers  Hans Kloots
½-½



Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !