donderdag 14 januari 2010

Rijs Bakkeveen 2-2 !!De inspirerende team-captain Henk Breimer.Rijs raus! Hardhandige uitschakeling FSB beker in Bakkeveen..

Woensdagavond speelden vier Rijs-ter schakers onder de bezielende leiding van teamcaptain Henk Breimer de bekerwedstrijd in en tegen Bakkeveen.

Niet in de sterkste opstelling, de bord 1 en 2 spelers van de teamwedstrijden ontbraken, maar toch was er een behoorlijk team op de been gebracht.

De start was dan ook goed, aan het laatste bord pakte Jappie Breimer al snel een stuk. Zijn tegenstander Jelle Bergsma bood nog taai tegenstand maar moest uiteindelijk opgeven.

Hans Starreveld had intussen al vrede gesloten met zijn tegenstander Ben de Vries en zo ging Rijs met een puntje voorsprong de slotfase in.

Douwe Tjerkstra had aan bord 2 een moeilijke avond tegen Dirk Muller. Hij stond onder druk en verloor een pion. Die wist hij terug te winnen en toen resteerde een volslagen remisestelling met koning+ toren aan beide kanten. Douwe had maar 3 minuten over, er ontstond een rellerige sfeer of hij nu wel of niet remise kon claimen. Achteraf bleek dat zijn remiseclaim, mits hij hem goed volgens de procedures van de schaakbond had uitgevoerd, wel degelijk terecht was. In de chaos verloor hij alsnog.

Aan bord 1 stond Jan Brinkman tegen Bauke Hoogstra de hele tijd iets beter, maar miste net aan het eind een winnende zet. Het werd remise en Bakkeveen mocht door omdat zij aan een hoger bord hadden gewonnen.

Verslag Jan Brinkman. Bakkeveen Rijs
2-2 
 B. Hoogstra  Jan Brinkman
½-½
 D. Muller  Douwe Tjerkstra
1-0
 B. de Vries  Hans Starreveld
½-½
 J. Bergsma  Jappie Breimer
0-1Bakkeveen door omdat overwinning aan hoger bord zwaarder telt.


Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!