10.4.10

Chris Draijer prolongeert titel!


Chris (rechts op de foto) versloeg Herman .




Jan Brinkman links versloeg Hans Starreveld en eiste de 3e plaats op.



►In de interne competitie streden nog vier heren voor de prijzen en moesten er in onderlinge duels definitieve beslissingen vallen.

►Herman Beks en Chris Draijer streden om het clubkampioenschap en Hans Starreveld en Jan Brinkman om de 3e plaats.

►Een remise zou tussen Herman en Chris geen beslissing brengen en daarom speelden beiden vol op de aanval. Chris zijn loper deed veel aanvallend werk, terwijl Herman de f-lijn open hield voor het tegenoffensief. Chris bewees in het late middenspel zijn topvorm. Met een fraaie koningsaanval werd de beslissing geforceerd. Chris won en kon de felictitaties in ontvangst nemen.
zo won Chris van Herman:



Play chess online

►In de strijd om plaats drie moest Hans Starreveld van Jan Brinkman winnen. Hij liet in de opening zijn vier centrumpionnen dan ook een massale stormloop uitvoeren. Jan nam de aanval al heel snel over. Hij pakte 2 pionnen en ruilde de dames af. In het eindspel tikte hij het volle punt en de derde plaats definitief binnen. Hans bleef op plaats vier.


►Jappie Breimer en Tjeerd de Vries

vochten nog een mooi duel uit in het door Tjeerd geliefde Boedapester gambiet. Jappie liet zich niet van de wijs brengen door het klassieke pionoffer. Uiteindelijk bleef de partij in evenwicht en werd tot remise besloten.

►Hessel van der Pal had een moeilijke avond tegen Jan Wevers en kwam zelfs een stuk achter.Laat op de avond pakte zijn tegenaanval echter goed uit en kon hij alsnog een punt op zijn naam zetten.

►Theo Zwartjes kwam tegen Louwerens Mulder onder druk te staan en moest op zijn koningsvleugel een pion prijs geven. Louwerens kwam beter en beter te staan en wist het vakkundig af te ronden.

►Henk Breimer spaarde Trienke Wijmenga niet, hij won een toren in de opening en gaf dit niet meer uit handen. Een vol punt was het resultaat.
Verslag Jan Brinkman.


klik hier voor meer foto's 

uitslagen 26e ronde gespeeld vrijdag 9 april 2010

 Wit Zwart
Uitslag 
 Jappie Breimer  Tjeerd de Vries
½-½
 Henk Breimer  Trienke Wijmenga
1-0
 Louwerens Mulder  Theo Zwartjes
1-0
 Jan Wevers  Hessel vd Pal
0-1
 Chris Draijer  Herman Beks
1-0
 Hans Starreveld  Jan Brinkman
0-1



Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!