27.11.10

Hans Kloots houdt stand tegen Herman Beks !


Douwe is de laatste weken van slag.

Hans Kloots verraste tegen Herman Beks door sterk defensief spel. Hij sloeg Hermans’ aanval op zijn centraal staande koning af en kreeg in het eindspel de beste kansen. Herman wist het halve punt te redden en hoeft zich over zijn koppositie geen zorgen te maken. 


Herman speelde nog een partij, tegen Hans Starreveld, en die won hij wel. 


De nummer twee op de lijst, Chris Draijer, liep tegen een sterk spelende Tjeerd de Vries op en kon niets bereiken. De vrede werd getekend.


Jan Brinkman heroverde de derde plaats, maar gemakkelijk ging dat niet. Tegenstander Douwe Tjerkstra had in het middenspel de betere kansen op de koningsvleugel. Hij gaf in het eindspel een pion weg en Jan greep direct daarop de winst.

Henk Breimer opende ijzersterk tegen Trienke Wijmenga en won snel. Sijtze van der Wal werkte hard om zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken, maar tegenstander Louwerens Mulder kon in de complexe stelling die ontstond beter uit de voeten en ging met het volle punt naar huis.


Jappie Breimer zette zijn gemiddelde weer op ruim 50 % met een uitstekende overwinning op Theo Zwartjes, die in een onbewaakt ogenblik een paard weggaf.
verslag Jan Brinkman.

Uitslagen 11e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 26 november 2010.


 Wit Zwart
Uitslag 
 Hans Starreveld Herman Beks
0-1
 Douwe Tjerkstra Jan Brinkman
0-1
 Tjeerd de Vries Chris Draijer
½-½
 Trienke Wijmenga Henk Breimer
0-1
 Hans Kloots Herman Beks
½-½
 Henk Breimer Trienke Wijmenga
1-0
 Sijtze v.d. Wal Louwerens Mulder
0-1
 Theo Zwartjes Jappie Breimer
0-1

Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!