zaterdag 13 november 2010

Weer nederlaag Rijs in FSB competitie!


Hans Starreveld onttrok zich aan de malaise.
Schaakclub Rijs incasseert blamerende nederlaag!

Vrijdag kon Schaakclub Rijs zich niet herstellen. 
Deze nederlaag kwam keihard aan. Vooral ook omdat 
De Lege Geaen maar met 7 man kwam opdagen. 
Eerste bordspeler Chris Draijer had deze keer geen tegenstander. M.a.w. hij kreeg een reglementaire overwinning. Niet leuk, maar ja dat is het lot.Rijs begon dus met een punt voorsprong. 
Jappie Breimer kreeg een flinke koningsaanval te verduren, toch wist hij er zich uit te redden en ruilde de gevaarlijkste stukken af. Na een paar zetten besloten ze tot remise.
Jan Brinkman opende voorzichtig. In het middenspel maakte hij een pion buit, toch zat er geen winst in. Het werd een eindspel van lopers met ongelijke kleur en ook zij besloten tot een remise.
Hans Starreveld speelde goed en had voortdurend het initiatief. Door een kleine matdreiging won hij een pion, daarna nog een pion. Hij verslapte geen moment en sloeg fraai toe in het eindspel. Na een paar schaakjes stond de tegenstander mat.Play online chess

Henk Breimer stevende recht op de overwinning af. Door goed en secuur spel maakte hij zonder in gevaar te komen een pion buit en daarna had hij een prachtige matdreiging.
Echter, hij werd iets te overmoedig en snoepte een giftige pion. Zijn tegenstander was er als de kippen bij, gaf eerst schaak met de toren en daarna met het gevaarlijke paard.
Henk moest toezien hoe zijn bastion als een kaartenhuis omviel. Hij gaf op.

Douwe Tjerkstra eigenlijk hetzelfde verhaal. Hij had een prima stelling, trapte in hetzelfde valletje. Helaas kostte dat de kwaliteit. Hij schoof een pion op de h-vleugel erg ver door en had een dame kunnen halen. Maarrrrr... Hij gaf eerst schaak met zijn paard. De tegenstander kreeg net de gelegenheid om deze pion te pakken. Daardoor was de angel er uit en werd hij nog mat gezet ook.
Trienke moest goed verdedigen, want de grote stukken klopten luidruchtig aan de deur van haar koning. Ze wist het allemaal te pareren en maakte en passant nog even een pion buit, daarna werden er over en weer fouten gemaakt. Haar tegenstander bood remise aan, wat ze aannam.
Op bord 2 won Herman een pion. Jammer genoeg raakte hij het initiatief meer en meer kwijt.
Zijn dame werd buiten westen geslagen. Wat restte was een toren, een loper, een paard en wat pionnen tegen een dame, een paard en wat pionnen.
verslag Chris Draijer.


Uitslagen 2e ronde FSB-competitie gespeeld vrijdag 12 november 2010. Rijs Lege Geaen
3½-4½
 Chris Draijer
1-0 (regl.)
 Herman Beks G. Dotinga
0-1
 Jan Brinkman J. Koldijk
½-½
 Hans Starreveld  A. Jellema
1-0
 Jappie Breimer  Tj. Miedema
½-½
 Douwe Tjerkstra  Tj. Dotinga
0-1
 Henk Breimer  C. Dotinga
0-1
 Trienke Wijmenga  A. Douma
½-½


De strijd om de Bonds Bokaal 2010-2011.

Klik hier voor de foto's.

Hans Koots won in de o.c..
Onderling werd er ook nog gestreden, Hans Kloots won van Jan Wevers. Louwerens Mulder speelde remise tegen Gert Jan Faas, was dit besloten omdat er koffie omver was gestoten? Chris Draijer speelde intern. Hij won van Theo Zwartjes.Uitslagen 9e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 12 november 2010. Wit Zwart
Uitslag 
 Hans Kloots Jan Wevers
1-0
 Louwerens Mulder Gerrit Jan Faas
½-½
 Theo Zwartjes Chris Draijer
0-1


Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !