zaterdag 29 januari 2011

En weer een nederlaag voor RIJS !


Alleen Douwe haalde het volle punt binnen.Vrijdag 28 januari 2011 was de avond van de 4e externe wedstrijd tegen Westergoo 2. Ondanks de overwinning in Steenwijk in ronde 3 stond Schaakclub Rijs nog steeds onderaan. Er moest dus iets gebeuren, maar het team kon door afwezigheid van enkele sleutelfiguren niet in zijn sterkste opstelling verschijnen.

Aan bord 3 begon Hans Starreveld goed met een mooie aanval. Hij liet zijn dame echter in de steek en deze pijnlijke scheiding was het einde voor Hans: 0-1. Andere Hans, Kloots, speelde zijn paard op een woeste manier naar voren die de dierenbescherming ongetwijfeld niet goed zou bevallen. Tegenstander Hessel van der Pal rekende het stuk in en kon direct afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Zo was het rond half 10 al 0-2.

Ramp nummer 3 tekende zich af aan bord 5 waar Henk Breimer zelfs 2 stukken achter stond. Zijn stelling was absoluut niet te houden: 0-3. Jappie Breimer bracht met een half punt weer enige hoop terug bij Schaakclub Rijs, maar aan bord 8 stond Theo Zwartjes niet goed. Zijn tegenstander hengelde het beslissende punt vakkundig binnen: 0,5 – 4,5, game over voor Schaakclub Rijs. 


Nu ging het er alleen nog om om nog zoveel mogelijk bordpunten bij elkaar te sprokkelen. Jan Brinkman en Herman Beks zaten beiden de hele avond benauwde stellingen te verdedigen, maar konden met elk een felbevochten half punt de stand een wat dragelijker aanzien geven.

Douwe Tjerkstra redde de clubeer met een polygame afwikkeling in het eindspel. Hij chanste met maar liefst twee dames op het bord en die brachten hem een mooie overwinning.

Eindstand: 2,5 – 5,5 voor Westergoo 2, veel werk aan de winkel voor Schaakclub Rijs, dat nipt op de laatste plaats blijft.

verslag Jan brinkman..

Uitslag 4e ronde FSB competitie gespeeld vrijdag 28 januari 2011.


 Rijs  Westergoo 2
2½-5½ 
 Herman Beks H. Sinia
½-½
 Jan Brinkman E. Boomsma
½-½
 Hans Starreveld J. Leeverink
0-1
Jappie Breimer G. Stornebrink
½-½
 Henk Breimer R. Altena
0-1
 Douwe TjerkstraA. Niemarkt
1-0
Hans Kloots H. v.d. Pal
0-1
 Theo Zwartjes G. Wageman
0-1

Stand na ronde 4 
Uitslagen/Wedstrijdschema
De strijd om de Bonds Bokaal 2010-2011.
Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!