15.1.11

Trienke speelde remise !


Henk won van Theo.


Hans Starreveld kwam met de schrik vrij.

In de eerste minuten van de interne competitie onstond er enig tumult. Hans Starreveld kwam van zijn stoel en riep: " Geef ik me daar zomaar een paard cadeau!".
Behoorlijk wakker geschud begon hij zich te revancheren en zette een valletje op. Hessel pakte nog een pion en verloor met afruilen een toren.
Daarna ontstond er een heroïsch gevecht. Hans trok aan het langste eind door enkele venijnige penningen.



Douwe probeerde Chris in de val te lokken door een zeer listig zetje.
Chris hoefde natuurlijk niet te happen en deed een uitval met zijn dame, waarbij hij snel even een loper meepikte. Douwe kon nog wel een toren slaan en zo verwierf hij een toren tegen 2 stukken. Echter het loperpaar van Chris beheerste het hele bord. Dit kostte te veel pionnen en er was geen houden meer aan. Douwe gaf op.


Jappie kwam iets beter uit de opening. Hij verwoordde het met de volgende opmerking: " Sta ik in het begin eens een keer beter!". Hij won een pion, maar Sijtze zette zijn zwaar geschut op de pluspion. Deze ging weer verloren en ze kwamen remise overeen. 



Jan Wevers had het erg moeilijk tegen Louwerens. Hij kwam met de rug tegen de muur te staan en het leek een kwestie van tijd. Jan pakte zijn enige kans en brak met de dame door de stevige dam en rommelde in de verdediging van Louwerens.
Ze deelden eveneens het punt. 



Theo kwam in een eindspel terecht met een paard minder. Hij ruilde zijn enig over gebleven paard, maar dat had ie beter kunnen bewaren.
Misschien was er nog kans om dat paard te offeren voor 2 pionnen. Dan zou Henk wel 2 paarden hebben, maar daar kan je een eindspel niet mee winnen!
Nu wist Henk de partij snel naar zich toe te trekken. 



Hans Kloots probeerde de stelling van Trienke open te breken. Met enkele listige zetjes wilde hij Trienke op het verkeerde been brengen, zij liet zich niet verrassen en won na afruilen van de dames een pion. Echter ze had al veel tijd verbruikt.
De aanval van Hans werd afgeslagen. In een moeilijk eindspel met nog steeds kansen over en weer werd toch remise overeengekomen.


verslag Chris Draijer.





Uitslagen 16e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 14 januari 2011.




 Wit Zwart
Uitslag 
 Hans Starreveld Hessel v.d. Pal
1-0
 Jappie Breimer Sijtze v.d. Wal
½-½
 Douwe Tjerkstra Chris Draijer
0-1
 Henk Breimer Theo Zwartjes
1-0
 Hans Kloots Trienke Wijmenga
½-½
 Louwerens Mulder Jan Wevers
½-½


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!