zaterdag 10 december 2011

onderlinge competitie ronde 12

Machtswisseling aan de kop! 

Koploper Chris Draijer
brak zijn partij tegen Louwerens Mulder
af in een gelijke stand. Chris lijkt een iets beter eindspel te hebben, maar nog niets is beslist. 

Herman Beks haalde optimaal rendement. In een onvervalste kraker slaagde hij er in om de opmars van Henk Breimer een halt toe te roepen. Van beide kanten werd de partij zeer scherp opgezet. Hermans’ paard kon de hoek in bij Henk om een toren te winnen, maar intussen kwam Herman’s koning onder druk te staan. Herman betaalde met gelijke munt terug door Henks’ koning aan te vallen en won de partij. Herman blijft ongeslagen koploper met 8 overwinningen en 3 remises.

Ook Wim de Groot
bleef ongeslagen, maar hij had een moeilijke avond tegen Jan Brinkman. Er werd ongelijk gerocheerd en beiden kregen kansen. Een puntendeling was eigenlijk wel een logisch resultaat. Voor Wim hield het alleen wel in dat hij met 4 overwinningen en 6 remises langzaamaan Herman en Chris uit het zicht verliest.
Jappie Breimer had het druk want hij speelde 2 partijen, tegen Trienke Wijmenga en Jan Wevers. Het risico op fouten is dan groter, maar Jappie hield goed stand tegen beide sterk spelende tegenstanders en kon 2 halve punten bij schrijven.

De met een vormcrisis worstelende Hans Starreveld vond de weg omhoog met een remise tegen Sytze van der Wal. Aanvankelijk stond hij er goed voor maar aan het eind van de avond trok Sytze de partij naar zich toe. Het was echter niet voldoende om te winnen en de vrede werd getekend.

Tjeerd de Vries
draait dit jaar goed. Tegen Theo Zwartjes kon hij een pion pakken op de damevleugel en uiteindelijk een doorbaak forceren. Toen was er voor Theo geen houden meer aan en zo werd Tjeerd, samen met Herman Beks de grote winnaar van deze avond.
klik hier voor meer foto's 


Uitslagen 12e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 9 december 2011.


 Wit Zwart
Uitslag 
Herman BeksHenk Breimer
1-0
Hans StarreveldSijtze v.d. Wal
½-½
Douwe TjerkstraCornelis Jellesma
½-½
Jan WeversJappie Breimer
½-½
Louwerens MulderChris Draijer
afg
Tjeerd de VriesTheo Zwartjes
1-0
Wim de GrootJan Brinkman
½-½
Jappie BreimerTrienke Wijmenga
½-½

Klik hier voor de Ranglijst na ronde 12
Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!