17.12.11

onderlinge competitie ronde 13

Terugkeer Rob Hoogvliet achter de stukken!


Jan Brinkman sloeg tegen Henk Breimer toe met een loper offer dat een beslissende mataanval opleverde. Hij schoof flink omhoog in het klassement en heeft Henk weer in het vizier. 

Wim de Groot liep weer iets in op de top twee. Hij won een spectaculaire partij tegen de teruggekeerde Rob Hoogvliet. Rob gaf in de opening een pion maar hij kreeg daar een sterke aanval in het centrum voor terug en Wim had veel tijd nodig om deze te pareren. Toen won Wim echter een toren en dat was beslissend: hij won. 

Koploper Herman Beks  had een zeer moeilijke avond tegen de zeer sterk spelende Tjeerd de Vries. Op de koningsvleugel brak Tjeerds’ toren door en dat kostte Herman een belangrijke randpion. Besloten werd om de partij af te breken en later verder te spelen. Het is nog absoluut niet duidelijk wat de afloop zal zijn.

Intussen besloten Theo Zwartjes en Sytze van der Wal het punt te delen. 

Hans Starreveld toonde vormherstel door tegen Jan Wevers het initiatief te grijpen op de damevleugel en dit niet meer uit handen te geven. Het leverde een vol punt op, de eerste overwinning sinds een flink aantal weken.

Ook Louwerens Mulder zette een belangrijke mijlpaal. Hij kon zijn eerste overwinning van het seizoen 2011/12 bijschrijven na een overtuigende aanval op de koningsstelling van Cornelis Jellesma. 


Uitslagen 13e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 16 december 2011.


 Wit Zwart
Uitslag 
Jan BrinkmanHenk Breimer
1-0
Hans StarreveldJan Wevers
1-0
Tjeerd de VriesHerman Beks
afg
Cornelis JellesmaLouwerens Mulder
0-1
Theo ZwartjesSijtze v.d. Wal
½-½
Wim de GrootRob Hoogvliet
1-0

Klik hier voor de Scorematrix




Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!