22.9.12

Schaakclub Rijs start met snelschaaktoernooi!



De spelers van Schaakclub kwamen op vrijdag 21 september bij elkaar in Hotel Jans voor de eerste clubavond. Om nog even te kunnen trainen voor de grote start van de interne clubcompetitie besloten de 8 aanwezige leden tot het spelen van een snelschaaktoernooitje met 2 x 7 minuten bedenktijd per partij. De club kreeg daarbij versterking van hotelgast Frans Koopman

van de schaakclub uit het Noord-Hollandse Heemskerk.



Clubkampioen Wim de Groot en Jappie Breimer
schoten met 3 uit 3 ijzersterk uit de startblokken, maar voelden de hete adem van Frans Koopmans, Chris Draijer en Jan Brinkman in de nek. 



Direct daarna verspeelde hij in de opening een pionnetje tegen Jan Brinkman en moest hij zijn eerste nul incasseren. De spanning was geheel terug, want Jappie Breimer had intussen ook al punten verloren en de top werd breed. 

Toch haalde Wim met 5 uit 5 in grootse stijl de pauze. 








Direct daarna verspeelde hij in de opening een pionnetje tegen Jan Brinkman en moest hij zijn eerste nul incasseren. 



De spanning was geheel terug, want Jappie Breimer had intussen ook al punten verloren en de top werd breed. 




Chris Draijer won ook van clubkampioen Wim, maar deze wist op zijn beurt weer van Frans Koopmans te winnen. In de 2 slotronden trokken Chris Draijer en Jan Brinkman aan het langste eind, zij wonnen beiden van Sytze van der Wal en Hans Kloots, die in het sterk bezette veld een moeilijk toernooi hadden. 




Jan en Chris stonden met een mooie 6,5 uit 8 samen eerste, maar Chris won het toernooi op grond van het onderlinge resultaat. Vlak daar achter Wim de Groot en guest-star Frans Koopmans met 6 uit 8, waarbij Wim op grond van zijn winstpartij tegen Frans de 3e plek pakte.




Wim & Frans


Jappie werd nipt 5e voor de regelmatig spelende Trienke Wijmenga (verrassende remise tegen Chris Draijer!) en Tjeerd de Vries, die na afloop vond dat hij wel eens betere snelschaak-toernooitjes had gespeeld. 


Tjeerd zette zijn partijen vaak goed op, maar had het vaak moeilijk in de tijdnoodfase. De automatismen moeten er nog even in, en met meer bedenktijd in de interne competitie moet het toch weer gaan lukken. 




Daarachter sloten Sytze vd Wal en Hans Kloots de rij.


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!