zaterdag 13 december 2014

Weer een nederlaag voor Rijs!


Rijs verliest opnieuw met grote cijfers!


Vrijdag 12 december 2014 verliep niet goed voor Schaakclub Rijs. Opnieuw verloor Rijs met grote cijfers. Slechts 4 remises en de rest werd verloren. 

De partij van Wim de Groot en Dirk Miller werd een strategisch spelletje. Beiden hadden respect voor elkaars rating. Na afruilen bleef er een dame en een paard en wat pionnen over. Dirk bood remise aan en Wim nam het graag aan.

Herman Beks kwam een beetje gedrongen te staan in het middenspel na een Siciliaanse opening. Hij raakte een loper kwijt, maar had wel een gevaarlijke pionnenstelling. Remise werd overeengekomen, maar na enig naspelen bleek de eindstelling onduidelijk.


Play chess online


Chris Draijer leek vanaf de opening direct te winnen. Hij zette met 2 pionnen de toren en het paard in de hoek vast. Ben de Vries vocht zich uitstekend terug en met een matdreiging of pionverlies moest Chris kiezen. Dan maar een pion, maar nu kwamen de toren en het paard los. Gedurende de rest van de partij kwam hij steeds net die ene zet te laat! Een pion promoveerde tot dame en hij moest capituleren.

Henk Breimer was net niet doortastend genoeg en koos voor de voorzichtige voortzetting. Jaap Weidema wist daar wel raad mee en won een kwaliteit. Henk probeerde van alles, maar het mocht niet baten, ook hij moest opgeven. De opmerking van  Henk  was: " Volgende keer knal ik er op los, niks slappe zetten! "

Cornelis Jellesma begon uitstekend. Cornelis'  commentaar was: "Domme zet"  Hij verloor een kwaliteit en daarmee de controle over de partij. Opnieuw een punt voor Bakkeveen.

Hans Kloots kon zijn goede vorm niet vast houden. Geen oplijnen en geen slimme zetjes. Zo verloor hij helaas de partij van Hos van der Mark.

Tjeerd de Vries kon wel terugzien op een goede partij. In het middenspel werden er pas wat stukken geruild. Hij kon zijn tegenstander goed de wil opleggen. Sieb Hazenberg ( Familie van Roel Hazenberg?) moest genoegen nemen met remise.

Douwe Tjerkstra kwam ook tot een puntendeling. Menno-Peter van der Meer kreeg geen kans om het initiatief te nemen. Beiden gaven niks toe en zo kwam de remise tot stand.


In de onderlinge competitie werd er ook nog gestreden. Jan Wevers en Trienke Wijmenga speelden remise.

Frans Lagerwaard en Jappie Breimer deelden ook de punten.

Alleen Auke Wouda pakte het volle punt tegen Theo Zwartjes.Uitslag 2e ronde FSB competitie gespeeld vrijdag 12 december 2014 te Rijs.Schaakclub Rijs                     
Bakkeveen                              
2-6
Wim de Groot
Dirk Müller      
½-½
Herman Beks
Gerrit Meppelink  
½-½
Chris Draijer
Ben de Vries   
0-1
Henk Breimer
Jaap Weidema  
0-1
Cornelis Jellesma
Robin Baines  
0-1
Hans Kloots
Hos van der Mark  
0-1
Tjeerd de Vries
Sieb Hazenberg  
½-½
Douwe Tjerkstra
Menno-Peter van der Meer  
½-½Sneek wint van Mid-Frylân,  
Uitslagen 12e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 12 dec 2014. Wit                                   
 Zwart                                   
Uitslag 
Jan Wevers
Trienke Wijmenga
½-½
Frans Lagerwaard
Jappie Breimer
½-½
Theo Zwartjes
Auke Wouda
0-1