vrijdag 5 december 2014

Douwe de tovenaar van Workum!!

Deze ronde was letterlijk een Sinterklaasavondje.


Het waren slechts 5 partijen.

Allereerst de partij tussen Chris Draijer en Hans Kloots. Al snel in de opening won Chris een stuk. Na een mislukte combinatie stond het even gelijk, maar bij toeval won Chris de kwaliteit.
Het eindspel leek gewonnen. Hans, die het eindspel goed beheerste, kreeg een randpion zo ver, dat Chris zijn toren moest geven. Na een zeer enerverende partij besloten ze toch maar remise.
Hans Kloots (links) zeer geconcentreerd op weg naar remise


Links, Douwe Tjerkstra tegen Wim de Groot
Wim de Groot kreeg een loper cadeau van Douwe Tjerkstra. Schijn bedriegt, al snel won Douwe zijn stuk terug en daarna toverde hij een  prachtige zet uit de hoed. Je moet het maar bedenken, maar hij won een kwaliteit en liet niet meer los. Wim gaf na lange strijd op.

Tjeerd de Vries kwam goed uit de opening, maar Henk Breimer trok langzaam maar zeker de partij naar zich toe. Hij won een pion, maar kon geen doorbraak forceren. Henk bood remise aan, wat Tjeerd aannam.
Herman Beks die nog steeds onbedreigd bovenaan staat, begon met een kalme opening. Jan Wevers bouwde een keurige beverdam en liet Herman zwoegen. Uiteindelijk werd de partij helaas beslist door een fout van Jan.Trienke Wijmenga vs Cornelis JellesmaTrienke Wijmenga kon geen bres slaan in de goed spelende Cornelis Jellesma. Hij had de torens verdubbeld, maar kon op zijn beurt er geen voordeel uit halen. Geen van beiden hadden weinig behoefte aan een lastig toreneindspel. Remise.

Uitslagen 11e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 5 dec 2014.


 Wit                                   
 Zwart                                   
Uitslag 
Cornelis Jellesma
Trienke Wijmenga
½-½
Herman Beks
Jan Wevers
1-0
Hans Kloots
Chris Draijer
½-½
Tjeerd de Vries
Henk Breimer
½-½
Wim de Groot
Douwe Tjerkstra
0-1