23.12.07

Louwerens Mulder blijft winnen!Ons oudste lid is aan zijn 2e jeugd begonnen

Wim kwam met de schrik vrij!

Henk Breimer offerde een stuk voor de aanval. Deze sloeg echter niet door. Mulder pakte een belangrijke centrumpion en meteen was de druk van zijn stelling verdwenen. Mulder nam het initiatief over en haalde hiermee de winst binnen.

Hans Kloots verzuimde in het middenspel een gevaarlijke penning te ontwijken. Een simpele zet met de koning zou hem wat meer spel op kunnen leveren. Nu moest hij 2 paarden tegelijk dekken. Jappie maakte een paard buit en trok aan het langste eind.

Met een loper op dame en toren pakte Trienke een kwaliteit. Toch zat er nog wel gevaar in de stelling. Trienke loste dit op door stukken te ruilen en na pionwinst gaf Jan Wevers het op.

In de opening ging de partij gelijk op, totdat Sytze een penning over het hoofd zag. Chris won hiermee 2 pionnen maar de koningsstelling van Sytze was dermate verzwakt, dat er niet een adequate verdediging meer mogelijk was.

De spannendste partij van de avond kwam van Ayelt en Wim. In het middenspel had Wim 2 pionnen buitgemaakt en leek op de overwinning af te stevenen. Ayelt vond nog een gevaarlijke tegenaanval. Wim schrok van deze aanval en leverde het volgende commentaar : hij kan niet op twee plaatsen tegelijk schaak geven, dat is mijn redding. Ayelt had door middel van herhaling van zetten misschien wel remise af kunnen dwingen. Hij probeerde met zijn loper de aanval te ondersteunen. Helaas kwam Wim met een schaakje zodat de torens geruild konden worden. De aanval werd afgeslagen. Wim kwam met de schrik vrij en Ayelt bleef met lege handen staan.

Chris Draijer

Henk Breimer- Louwerens Mulder 0-1
Hans Kloots- Jappie Breimer 0-1
Jan Wevers- Trienke wijmenga 0-1
Sytse vd Wal- Chris Draijer 0-1
Ayelt v Zuiden- Wim de Groot 0-1