1.12.07

Ook Trienke Wijmenga vond geen genade bij Jan BrinkmanTrienke Wijmenga

uitslagen vrijdag 30 november:

Herman Beks ▬ Chris Draijer 1-0
Jan Brinkman ▬ Trienke Wijmenga1-0
Jappie Breimer ▬ Wim de Groot 0-1
Louwerens Mulder ▬ Hans Kloots 1-0
Gerrit Jan Faas ▬ Jan Wevers ½-½
Theo Zwartjes ▬ Henk Breimer 0-1
Cornelus Jellesma▬ Ayelt van Zuiden½-½
Zeno Folkertsma ▬ Sietse v.d. Wal 1-0

Herman won met een fraaie combinatie van Chris. Chris stond in de hoek en kon niks meer beginnen. De partij van Jan Brinkman en Trienke Wijmenga was al snel afgelopen. Door een mislukte Traxler opening verloor Trienke teveel materiaal en daarmee de partij.
Jappie kwam niet goed uit de opening en verloor kwaliteit en een pion. Wim de Groot kon in het eindspel met zijn toren tegen het paard van Jappie Breimer een pion doordrukken. Met deze winst op Jappie staat Wim de Groot bovenaan op de ratinglijst met +45 punten.
Hans Kloots is de laatste weken uit vorm. Hij gaf in de opening al vrij snel een stuk weg en kwam er tegen Mulder niet meer aan te pas. Jan Wevers had overwicht in het begin van de partij. Toch werd het een remise.
Henk Breimer pakte een punt van Theo. Theo verloor kwaliteit en gaf op. Zeno wint derde partij op rij. Hij zette al vrij snel Sytze onder druk, maar het lukte Sytze niet om hieruit te komen.
had geen problemen met Theo Zwartjes. De thriller van de avond Cornelis tegen Ayelt. In de beginfase stond Ayelt beter tegen Cornelis, maar Cornelis kwam in het middenspel beter te staan. Cornelis op zijn beurt kwam sterk terug. Het was en kwestie van tijd, maar hij had de tijd tegen en verkeek zich op een eeuwig schaakje. Het werd remise.