23.2.08

Een zware avond voor Hans Kloots!



Hans Kloots achter de stukken!



Tjeerd de Vries is weer helemaal terug in schakersland. Tegen Louwerens Mulder buitte hij een positioneel voordeeltje vakkundig uit. Zijn pion brak door op de g-lijn en kon zelfs met de fraaiste tegencombinaties van Louwerens niet meer gestopt worden: 0-1.

Ayelt van Zuiden handhaafde zich knap tegen Hessel van der Pal. Hij won een kwaliteit, maar Hessel had een betere pionnenstuctuur en dat bleek toch nog voldoende voor een half punt. De enige remise van de hele avond.

Hans Kloots speelde 2 partijen. Eerst leek het nog wel goed te gaan tegen Trienke Wijmenga, die kon hij nog bijna mat zetten, maar toen stond Hans ineens zelf mat achter de paaltjes. Op de andere tegenstander, Jan Wevers, kon Hans al helemaal geen vat krijgen. Hans moest langzaam achteruit en werd er uiteindelijk met een koningsaanval afgedrukt.

De in een prima vorm verkerende Jappie Breimer won een loper tegen Theo Zwartjes en gaf dit niet meer weg: 0-1. Aan kop veranderde er weinig. Jan Brinkman had een zware avond tegen de verrassend en sterk combinerende Henk Breimer, maar was Henk toch telkens een stap voor: 0-1.

Gerrit Jan Faas hield lang gelijke tred met Chris Draijer, maar de aanvalskansen van Chris’ torens gaven uiteindelijk de doorslag. Wim de Groot maakte geen fout tegen Cornelis Jellesma, een pion voorsprong werd een stuk voorsprong en uiteindelijke de partij. De vierde titelkandidaat, Herman Beks, speelde niet. De slag om het kampioenschap is nog niet beslist.


uitslagen vrijdag 22 februari:
Hessel vd Pal- Ayelt van Zuiden ½-½
Henk Breimer- Jan Brinkman 0-1
Cornelus Jellesma- Wim de Groot 0-1
Chris Draijer- Gerrit Jan Faas 1-0
Hans Kloots Jan Wevers 0-1
Sietse vd Wal- Hans Starreveld 0-1
Theo Zwartjes -Jappie Breimer 0-1
Louwerens Mulder- Tjeerd de Vries 0-1
Hans Kloots- Trienke Wijmenga 0-1
verslag Jan Brinkman.