9.2.08



Tjeerd de Vries is na lange afwezigheid wegens ziekte gelukkig weer terug bij schaakclub Rijs. Hij werd direct getest door Gerrit Jan Faas. Tjeerd begon goed aan de partij, kwam ook op voorsprong, maar bleek in het late middenspel nog wat schaakconditie te missen. Desondanks werd een half punt behaald.

Hans Starreveld heeft op vrijdag 8 februari zijn ongeslagen status in de interne competitie niet langer vast kunnen houden. Jappie Breimer ontfutselde hem al snel een toren en daarmee een vol punt. Jappie is Hans inmiddels voorbij op de lijst en staat 5e. Hans duikelde naar plaats 7.

De kopmannen hadden veel last met hun tegenstanders maar maakten uiteindelijk geen fout. Jan Brinkman doorstond de onverwacht sterke aanval van Hans Kloots. Hij wikkelde af naar een eindspel met 2 pionnen meer en won. Wim de Groot had het moeilijk tegen Hessel van der Pal, die een pion gaf voor een aanval op de koningsstelling. Wim hield het hoofd koel en haalde uiteindelijk het volle punt binnen. Herman Beks zette Theo Zwartjes direct onder druk, maar kon deze niet op een fout betrappen. Uiteindelijk won Herman één pion, en dat was voldoende voor het punt. Chris Draijer blijft op afstand volgen, deze keer werd Ayelt van Zuiden aan de zegekar gebonden.

Trienke Wijmenga blijft het dit seizoen goed doen, ze deelde het punt met Henk Breimer en werd daarmee 6e op de ranglijst. Ook Sytze van der Wal en Louwerens Mulder sloten uiteindelijk vrede, na een lang en taai gevecht.
Verslag Jan Brinkman
uitslagen o.c. vrijdag 8 februari 2008
Hans Starreveld - Jappie Breimer 0-1
Jan Brinkman - Hans Kloots 1-0
Herman Beks - Theo Zwartjes 1-0
Chris Draijer- Ayelt van Zuiden 1-0
Tjeerd de Vries - Gerrit Jan Faas ½-½
Wim de Groot - Hessel v d Pal 1-0
Trienke Wijmenga - Henk Breimer ½-½
Louwerens Mulder - Sietse v d Wal ½-½