zaterdag 1 november 2008

Jan Brinkman, in hevige tijdnood, verslaat Chris Draijer!
Herman Beks vs Gerrit Jan FaasHenk Breimer kon na een stukoffer tegen Sytze van der Wal zijn eerste competie-overwinning van het seizoen bijschrijven. Regerend kampioen Wim de Groot heeft een moeizame start. Tegen de sterk verdedigende Ayelt van Zuiden kwam hij niet verder dan remise. De achterstand wordt langzaam aan een straatlengte want koploper Herman Beks maakte opnieuw geen fout. Gerrit Jan Faas kwam in de opening weliswaar wat beter te staan, maar in het middenspel kon Herman de partij naar zich toe trekken.

5 uit 5 is zijn (maximale) score en een paar zware tegenstanders heeft hij reeds gehad. De favorietenrol voor de titel ligt na deze start wel bij Herman. Jan Brinkman bleef echter in zijn spoor. Hij won na een lang spektakelstuk van Chris Draijer. Tjeerd de Vries behield zijn ongeslagen status met een fraaie overwinning op Frans Stelling en doet met 3 uit 4 ook nog mee in de kop. Ook Trienke Wijmenga demonstreerde weer haar goede vorm. Deze keer werd tegen Douwe Tjerkstra afgewikkeld naar een gewonnen eindspel, dat vakkundig werd uitgespeeld: 0-1.
zo ging dat:

Hans Starreveld moet dit seizoen nog op gang komen, tegen Cornelis Jellesma kwam hij er niet doorheen en moest berusten in remise. Jappie Breimer en Hessel van der Pal leverden veel strijd, maar uiteindelijk kwam de stelling weer in evenwicht en werd er tot remise besloten. Louwerens Mulder en Hans Kloots deelden al veel eerder het punt.
Verslag: Jan Brinkman

uitslagen o.c. ronde 6
Frans Stelling - Tjeerd de Vries 0-1
Douwe Tjerkstra - Trienke Wijmenga 0-1
Wim de Groot - Ayelt van Zuiden 1-0
Henk Breimer - Sytse vd Wal 1-0
Herman Beks - Gerrit Jan Faas 1-0
Jan Brinkman - Chris Draijer 1-0
Jappie Breimer - Hessel v,d, Pal ½-½
Cornelus Jellesma - Hans Starreveld ½-½
Louwerens Mulder - Hans Kloots ½-½