25.10.08

Drukbezochte schaakavond bij Schaakclub Rijs!


Vrijdag 24 oktober traden de 2 enige leden met nog een 100 %-score tegen elkaar aan: Jan Brinkman en Herman Beks. In deze topper hielden beiden elkaar lang in evenwicht. Jan probeerde met een stukoffer tegen 2 pionnen een doorbraak te forceren, maar Herman vond de juiste verdediging. In tijdnood maakte Jan een beslissende fout, waarna Herman de partij naar zich toe kon trekken en nu alleen aan de leiding gaat.
Concurrent Chris Draijer kwam goed terug, hij won van Frans Stelling.

Cornelis Jellesma speelde tegen gast Ekke Wolthuizen. Na een lange enerverende partij won Ekke. Een grote verrassing was de nederlaag van clubkampioen Wim de Groot tegen Trienke Wijmenga. Trienke liet Wim niet in zijn spel komen, zette een goede aanval op en haalde het punt binnen.
Wim staat al op een flinke achterstand ten opzichte van vooral Herman, maar ook Jan en Chris.

Gerrit Jan Faas blijft het goed doen deze competitie, hij had 2 pionnen meer tegen Tjeerd de Vries, maar in de slotfase wist Tjeerd een remise af te dingen. Ook de andere partijen eindigden gelijk. Theo Zwartjes verraste Hans Kloots met solide verdedigingsspel en Hans mocht blij zijn met remise. Jappie Breimer en Ayelt van Zuiden en ook Hessel van der Pal en Sytze van der Wal hielden elkaar in evenwicht. Henk Breimer speelde tegen FRITZ en kwam in de opening in het nadeel, maar wist in het eindspel gelijkspel te bereken, waarna de computer zelf remise voorstelde.

Waarna de stukken weer in de doos konden en gelijk met Herman Beks mee, die komende week schaaklessen verzorgt bij het Bogerman in Koudum.

Stand aan kop na 5 ronden:
1. Herman Beks, 2. Jan Brinkman, Chris Draijer, 4. Gerrit Jan Faas 5. Trienke Wijmenga
Verslag Jan Brinkman.

uitslagen o.c. ronde 5
Frans Stelling - Chris Draijer 0-1
Jan Brinkman - Herman Beks 0-1
Trienke Wijmenga - Wim de Groot 1-0
Cornelus Jellesma - Ekke Wolthuizen 1-0
Henk Breimer - Fritz ½-½
Hessel v.d. Pal - Sytse vd Wal ½-½
Tjeerd de Vries - Gerrit Jan Faas ½-½
Jappie Breimer - Ayelt van Zuiden ½-½
Hans Kloots - Theo Zwartjes ½-½
Louwerens Mulder - Hans Starreveld ½-½