zaterdag 3 oktober 2009

Clubkampioen onderuit! En: hoe Hans’ grote verdwijntruc niet werkte….Frans Stelling (ons oudste lid 88! ) was weer aanwezig.
Veruit, het oudste lid van Schaakclub Rijs, Frans Stelling, kon weer eens aanwezig zijn. Hij speelde een paar oefenpartijen tegen het jongste lid, Bart Lyklema en tegen clubvoorzitter Hans Starreveld.

De sensatie van de avond was de nederlaag van clubkampioen Chris Draijer tegen Douwe Tjerkstra. Chris dacht Douwe op de koningsvleugel onder de druk te zetten, maar Dame en Toren werden zelf vastgezet door Douwes’ loper. Chris kon de kwaliteit geven, en Douwe wimpelde vervolgens kundig alle dreigingen af. Het eindspel dat resteerde met 2 torens tegen toren+loper en een paar pionnen aan beide kanten kon hij winnend afsluiten.

Ook Chris concurrent, de voorlopige koploper Jan Brinkman, had geen beste avond. Jappie Breimer speelde de opening beter dan hij en won net als Douwe tegen Chris een kwaliteit. Jappie leek vervolgens een beslissende koningsaanval te hebben, maar Jan kon zijn handen dichtknijpen toen het toch nog remise werd en blijft aan kop. Morele winnaar was Herman Beks, die met ijzersterk aanvalspel van Trienke Wijmenga won.

Sietse van der Wal bleek te sterk voor Bart Lyklema en Henk Breimer ging mat achter de paaltjes, terwijl hij beter stond tegen Hans Starreveld. Zo kwam het voor de clubvoorzitter na een avond zweten toch nog goed.

De andere Hans Kloots kreeg de fraaie bijnaam Hans Klok. Zijn grote verdwijntruc deed echter niet Tjeerd de Vries’ stukken van het schaakbord verdwijnen, maar vooral Hans’ eigen stukken. Tjeerd tikte vervolgens in het eindspel het volle punt binnen en won verdiend.
verslag Jan Brinkman.


uitslagen o.c. ronde 3 gespeeld vrijdag 2 oktober 2009.


 Wit Zwart
Uitslag 
 Hans Kloots  Tjeerd de Vries
0-1
 Douwe Tjekstra  Chris Draijer
1-0
 Jan Brinkman  Jappie Breimer
½-½
 Trienke Wijmenga  Herman Beks
0-1
 Sietse v.d. Wal  Bart Lyklema
1-0
 Henk Breimer  Hans Starreveld
0-1


Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !