21.11.09

Henk Breimer wint van laatste ongeslagene.



Hans Kloots won van Cornelus Jellesma.


Aantal titelkandidaten nu echt gereduceerd tot drie!

De laatste ongeslagene van dit schaakseizoen, Sytze van der Wal, liep tegen de vastbesloten Henk Breimer tegen zijn eerste nederlaag op, na een laveergevecht, waarin Henk de hele partij net iets beter bleef staan en laat op de avond zijn voorsprong verzilverde. Al met al staat Sytze met 1 overwinning, 1 nederlaag en 5 remises nog steeds op een mooie 50 %-score.

Voor Hans Starreveld, de nummer 4 van de ranglijst was winnen tegen Jan Brinkman de enige kans om nog mee te doen voor de titel. Jan’s opening was beter, hij won een pion, maar Hans wist er met goed tegenspel uit te komen en trok de partij langzaam naar zich toe. In de afwikkeling naar het eindspel deed Jan het weer net iets beter en dat was genoeg voor de winst. Jan pakte direct de kop, want Chris Draijer speelde niet en Herman Beks had een uitermate moeilijke avond tegen de goed spelende Jappie Breimer. Jappie stond zelfs iets beter in het middenspel, hij kon zijn 2 torens in Hans Kloots-stijl oplijnen. Herman had op zijn beurt weer genoeg tegenspel in het centrum. Remise was de terechte eindstand.

Douwe Tjerkstra worstelde zich met een felbevochten overwinning op Theo Zwartjes langs Hans Starreveld op plaats 4, echter een flinke straat achter de top-3. Tjeerd de Vries had wederom grote moeite met de verrassend sterke Jan Wevers, hij kwam er op de koningsvleugel niet doorheen, verloor zelfs een paard. Daar had hij dan wel 2 pionnen voor, en dat gaf Tjeerd zoveel tegenspel dat de vrede werd getekend.

Hans Kloots beleefde een mooie avond met een vlotte overwinning op Cornelis Jellesma. De buiten mededinging mee spelende nestor Frans Stelling kon daarop een paar mooie korte partijtjes spelen. En zo gingen er flink wat schakers tevreden naar huis en had iedereen een onderhoudende avond.
Verslag Jan Brinkman.

uitslagen 10e ronde gespeeld vrijdag 20 november 2009


 Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Jan Wevers
½-½
 Jan Brinkman  Hans Starreveld
1-0
 Theo Zwartjes  Douwe Tjerkstra
0-1
 Herman Beks  Jappie Breimer
½-½
 Henk Breimer  Sietse v.d. Wal
1-0
 Hans Kloots  Cornelus Jellesma
1-0







Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !


zaterdag 2 januari 5e Kliffentoernooi, lokatie Hotel Jans! aanvang 9.30 uur