zaterdag 5 december 2009

Gerrit Jan Faas zorgt voor sensatie!!!
Gerrit Jan Faas maakte korte metten met Jan Brinkman.


Trienke Wijmenga scoorde na vele weken weer een vol punt.

Gerrit Jan Faas en Jan Brinkman hadden een partij waarin lang een goed evenwicht zat. Aan het eind van de avond moest Jan een zware sigaar roken toen Gerrit Jan met een verrassende koningsaanval de partij won. Chris Draijer kon nog niet profiteren, hij brak zijn partij tegen Tjeerd de Vries af in een stelling waarin hij ietsje beter staat, maar waarin de beslissing nog moet vallen. Herman Beks sloeg daarentegen een flink gat met de achtervolgers; hij speelde simultaan tegen Cornelis Jellesma en Henk Breimer. Het waren geen simpele overwinningen, zo had Cornelis een mooie aanvalszet en kon Henk nog lang doorvechten nadat hij op 2 pionnen achterstand was gekomen. Tenslotte won Herman toch beide partijen.

Hans Starreveld drukte tegen Douwe Tjerkstra 4 pionnen naar voren, won een stuk en leek de partij helemaal naar zicht toe te trekken. Tijdens de kaalslag naar het eindspel toe wist Douwe verrassend Hans’ laatste pion buit te maken, de torens te ruilen en bleef Hans met alleen een loper open. Daarmee kun je niet mat zetten, dus toch nog remise voor Douwe!

Ook Jan Wevers en Sietse van der Wal sloten vrede. Trienke Wijmenga deed dat niet tegen Theo Zwartjes, zij kon na een moeizame opening met scherp spel van Theo’s kant de partij naar zich toe trekken en winnen.
Verslag Jan Brinkman.


uitslagen 12e ronde gespeeld vrijdag 4 december 2009 Wit Zwart
Uitslag 
 Chris Draijer  Tjeerd de Vries
afg
 Hans Starreveld  Douwe Tjerkstra
½-½
 Theo Zwartjes  Trienke Wijmenga
0-1
 Cornelus Jellesma  Herman Beks
0-1
 Jan Wevers  Sietse vd Wal
½-½
 Gerrit Jan Faas  Jan Brinkman
1-0
 Herman Beks  Henk Breimer
1-0


Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !