zondag 20 december 2009In memoriam
F.A. Stelling


Onze schaakvriend Frans Stelling is overleden.
Iedereen op de schaakclub Rijs eo. was geschrokken toen we dat ineens hoorden. De familie vertelde dat het al een tijdje niet goed ging met onze schaakvriend. Hij was ook al 2 weken niet op onze schaakavond geweest. Maar wij gingen er van uit dat hij waarschijnlijk wat griep had en dus snel terug zou komen. We zijn allemaal geschrokken dat we nu ineens afscheid van hem moeten nemen.

Wij vonden hem een erg aardige man en hij keek altijd uit naar z’n schaakavondje. Hij voelde zich gelijk thuis bij de club. Omdat hij slecht ter been was werd hij opgehaald en weer thuis gebracht. We hadden het graag over voor zo’n plezierige man.

Jammer dat hij niet lang lid bij ons heeft kunnen zijn. Het was een man die graag een grap maakte en graag lachte. Het werd door hem gewaardeerd dat er naast het serieus schaken genoeg ruimte was om over andere dingen te kletsen. We hebben gezien dat hij ook zijn humor bij ons kwijt kon: het was een man die prima bij deze schaakclub paste.

Hij was ook zeker een goede en serieuze schaker die natuurlijk alles deed om zijn partijen te winnen. Je moest hem zeker goed tegenstand bieden want anders had hij je zeker te pakken en dat is vaak genoeg gelukt. Gelukkig bleek hij ook na verlies een sportieve verliezer die dan toch de volgende keer toch wel weer graag zijn tegenstander wilde pakken.

Dat schaken voor hem belangrijk was kon je duidelijk zien aan het overlijdensbericht. Op de voorkant zie je het schaakstuk de liggende Koning die helaas de partij heeft moeten opgeven.

Wij wensen de familie veel sterkte toe met het verlies van hun vader, groot- en overgrootvader.


Namens schaakvereniging Rijs e.o.
Gerrit Jan Faas, secretaris.