zaterdag 5 maart 2011

Kraker tussen Herman Beks en Jappie Breimer onbeslist.Een kleine groep schakers in Hotel Jans op 4 maart, maar wel een paar mooie partijen.

Jan Brinkman deed goede zaken in de strijd om plaats drie. Hij won snel in de opening van Jan Wevers. Sytze van der Wal had een lastige avond tegen Rob Hoogvliet. De laatste had een mooie aanval met zijn pionnen en toren op de koningsvleugel. Rob leek op zijn eerste overwinning af te stevenen, maar Sytze wist te pareren en vervolgens de dame van Rob te winnen. Sytze gaf het initiatief niet meer uit handen en won de partij. 


Hans Kloots en Theo Zwartjes hadden een gesloten stelling. Hans won een pionnetje en had een paar mooie velden voor zijn paarden. Hij wist het goed uit te spelen en tikte het volle punt wat later op de avond binnen.

Henk Breimer gaf tegen Douwe Tjerkstra ineens een loper weg, maar had met zijn centrumpionnen en torens nog tegenspel. Eén van de pionnen brak in het eindspel bijna door. Zowerd in de tijdnoodfase uiteindelijk besloten het punt te delen.

Jappie Breimer en Herman Beks hadden een partij met veel stukken en pionnen op het bord. Er werd weinig geruild en het gevolg was dat er weinig ruimte voor de grote stukken was. Het werd een subtiel en strategisch gemanouvreer, waarin Herman een licht overwicht leek te hebben. Het was niet voldoende om te winnen, omdat Jappie zich goed verdedigde. Laat op de avond werd de vrede getekend en was Herman weer een stukje uitgelopen op nummer 2 Chris Draijer, die vanavond schitterde door afwezigheid.


verslag Jan Brinkman
.

Uitslagen 21e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 4 maart 2011.


 Wit Zwart
Uitslag 
Sijtze v.d. WalRob Hoogvliet
1-0
Jan BrinkmanJan Wevers
1-0
Hans KlootsTheo Zwartjes
1-0
Jappie BreimerHerman Beks
½-½
Henk BreimerDouwe Tjerkstra
½-½

klik hier voor de stand.
klik hier voor voorlopige indeling ronde 22.
Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!