26.2.11

Cornelis Jellesma zorgt voor verrassing.


Ons nieuwe lid Rob Hoogvliet.In de interne competitie van schaakclub Rijs zorgde Cornelis Jellesma voor een verrassing tegen Chris Draijer. Chris wikkelde af naar een toreneindspel met een pion meer, maar wat later op de avond was dit niet voldoende voor de winst. Het punt werd gedeeld. 


Koploper Herman Beks kon daardoor verder uitlopen, hij won van nieuwkomer Rob Hoogvliet.
De strijd om de plaatsen 1 en 2 lijkt daarmee wel gestreden. Herman Beks staat ruim op kop en zal de titel van Chris Draijer gaan overnemen. Chris staat op zijn beurt onbedreigd op plaats 2.
 De strijd om plaats 3 is nog wel spannend. Jan Brinkman nam de plek over van Jappie Breimer met een snelle overwinning op laatstgenoemde. 


Hans Starreveld kwam dichterbij omdat hij 2 partijen speelde. Hij won een stuk tegen Henk Breimer en daarmee de partij. Tegen Trienke Wijmenga bleef de stand in evenwicht en werd het punt gedeeld.

Jan Wevers en Hans Kloots hadden een complexe partij. Jan deed het in het middenspel iets beter, maar Hans kon het aan het eind van de avond weer rechttrekken. Beiden konden met de puntendeling leven.

Het langste spektakel van de avond werd geleverd door Douwe Tjerkstra en Louwerens Mulder. Douwe leek een paard te kunnen offeren voor een gewonnen eindspel, maar zijn aarzeling bleek achteraf terecht. Het offer was incorrect. Nu werd er laat op de avond omzichtig gemanouvreerd met diverse lichte stukken en bleef er evenwicht in de stelling. Ook hier werd het punt gedeeld.
verslag Jan Brinkman.

Uitslagen 20e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 25 februari 2011.


 Wit Zwart
Uitslag 
Douwe TjerkstraLouwerens Mulder
½-½
Jappie BreimerJan Brinkman
0-1
Jan WeversHans Kloots
½-½
Chris DraijerCornelis Jellesma
½-½
Herman Beks Rob Hoogvliet
1-0
Hans StarreveldHenk Breimer
1-0
Trienke WijmengaHans Starreveld
½-½

klik hier voor de stand.
klik hier voor voorlopige indeling ronde 21.

Na het schaken gezellig aan de oog.


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!