24.3.12

Trienke Wijmenga pakt half punt van koploper!


Er vielen bij Schaakclub Rijs in de interne competitie op vrijdag 23 maart een paar snelle beslissingen. 

Henk Breimer begon goed tegen Jappie Breimer, maar vergat dat bij zijn paard gedekt moest houden. Het stuk ging er af en omdat de dames al geruild waren had Henk er weinig compensatie voor. Jappie wikkelde daarna eenvoudig af en won in het eindspel.

Theo Zwartjes ging teveel mee in het hoge tempo van Hans Kloots en verloor ook in de opening een stuk. Hans kon snel afwikkelen en een fraai punt binnenhalen.

Bleven over de nachtbrakers, die heel lang achter de borden bleven zitten. 
Jan Wevers won in het late middenspel van Cornelis Jellesma na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd. Het was een complexe stelling, waarin eerst weinig geruild werd en een klein gaatje genoeg bleek voor Jan.

Koploper Wim de Groot had een moeilijke avond tegen Trienke Wijmenga die de laatste weken goed in vorm is. Hij hield een loper met 7 pionnen over tegen Trienke een paarde en 7 pionnen. Trienke probeerde nog even het eindspel uit te spelen, om te kijken of ze Wim zijn eerste seizoensnederlaag kon toebrengen, maar uiteindelijk bleek er geen doorbraak mogelijk en werd tot een puntendeling besloten. Wims’ ongeslagen status bleef daarmee fier overeind.

Ook was al duidelijk dat de remise voor Wims’ koppositie geen schadelijke gevolgen zou hebben, want concurrent Herman Beks speelde niet en Chris Draijer kon tegen Jan Brinkman geen voordeel halen uit zijn vrije randpion op de damevleugel. Jan zette echter snel een tegenactie op de koningsvleugel op. Uiteindelijk werd er massaal geruild en resteerde een eindspel met ongelijke lopers. De vrede werd getekend.

Volgende week vrijdagavond geen interne competitie, want dan organiseert Schaakclub Rijs het open snelschaakkampioenschap van Gaasterland, waar iedere schaker uit de regio welkom is. Opgave bij Jan Brinkman .




Uitslagen 26e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 23  maart 2012.


 Wit Zwart
Uitslag 
Jan BrinkmanChris Draijer
½-½ 
Henk BreimerJappie Breimer
1-0
Trienke WijmengaWim de Groot
½-½
Jan WeversCornelis Jellesma 
1-0
Hans KlootsTheo Zwartjes 
1-0




Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!