zaterdag 13 oktober 2012

Hans Kloots verslaat Jappie Breimer !


Laatste nieuws!!

indeling FSB competitie bekend.


 Jan Wevers van nul af.

Wim & Douwe
Herman Beks en Chris Draijer leiden na drie ronden de dans op het kampioenschap bij Schaakclub Rijs. Herman won overtuigend en snel van Trienke Wijmenga. 

Chris had een wat zwaardere avond, hij kon aan het eind van de avond tegen de taai spelende Tjeerd de Vries afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Beiden hebben nu de volle score met 3 uit 3.

Aan de andere kant van de ranglijst streden Jan Wevers en Theo Zwartjes onderling om van de hatelijke nul af te komen. Jan Wevers kwam met een ruimtelijk overwicht uit de opening. Theo verweerde zich goed en leek uit de verdediging te kruipen. Jan sloeg echter snel toe toen Theo met zijn paard te ver doorging en besliste de partij.

De held van de avond was deze keer Hans Kloots. In de opening zette zijn tegenstander Jappie Breimer zijn eigen loper vast en Hans kon het stuk inrekenen. Met een prachtige aanval direct op de koning leek Hans de partij snel te beslissen, maar Jappie won de loper en knokte zich daarmee weer terug in de partij. In het resterende toreneindspel gaf de randpion van Hans echter de doorslag en kon hij het volle punt alsnog binnentikken.

Een waar spektakel was de partij tussen Douwe Tjerkstra en Wim de Groot. Weer leek Douwe voor een stunt te gaan zorgen want door een foutje van Wim vlak na de opening won hij een kwaliteit. Wim had echter nog goed tegenspel met zijn twee sterke lopers. Uiteindelijk restte een toren eindspel met elk 4 pionnen. Wims’ pionnenstructuur was beter en zijn vrije pion stond meer aan de rand. Dat gaf de doorslag, laat op de avond won Wim en hij staat nu samen met de ook winnende Jan Brinkman (met een tactische wending tegen de taaie Sytze van der Wal) op plaats 3.

De nobelprijs voor de schaakvrede ging deze keer naar de heren Henk Breimer en Hans Starreveld. Hans leek in de opening de duidelijke winnaar, maar zag in de slotfase Henk weer langszij komen, waarna de vrede werd getekend en beiden er nog goed voor staan in de ranglijst.Jan en Hans


Trienke & Herman


Uitslagen 3e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 12 oktober 2012.

 Wit Zwart
Uitslag 
Herman BeksTrienke Wijmenga
1-0
Jan BrinkmanSijtze v.d. Wal
1-0
Tjeerd de VriesChris Draijer
0-1
Hans StarreveldHenk Breimer
½-½
Douwe TjerkstraWim de Groot
0-1
Theo ZwartjesJan Wevers
0-1
Hans KlootsJappie Breimer
1-0Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!