6.10.12

Knappe zege Douwe Tjerkstra!


 Zes schaakpartijen op vrijdagavond 5 oktober in Hotel Jans.


Kampioen Wim de Groot had weer een pittige tegenstander in de persoon van Hans Starreveld. Wim was wakker geschud door zijn eerste competitienederlaag in ruim een jaar en zette nu wel een scherpe aanval op. Geconcentreerd drong hij Hans in de verdediging. Hans verloor al snel veel materiaal en de partij.

 De kampioenendoder van de week ervoor, Jan Brinkman, leerde tegen Douwe Tjerkstra dat roem vergankelijk is. In een 4 uur durend spektakel verloor Jan in de tijdnoodfase het eindspel van de sterk spelende Douwe Tjerkstra.

Chris Draijer won wel, tegen Hans Kloots, maar deze had na zijn pionverlies nog een aantal trucs. Chris had veel tijd nodig het toreneindspel uit te maken, maar uiteindelijk brak zijn pion toch door en was de partij beslist.

Concurrent Herman Beks had een gemakkelijker avond, Tjeerd de Vries liet een paard in de penning staan en verloor dit stuk. Hij slaagde er niet meer in om het nog goed te maken.

Jappie Breimer herstelde zich goed van de nederlaag van de 1e ronde, hij won van Trienke Wijmenga.

De enigen die hun partij vreedzaam oplosten waren Cornelis Jellesma en Sytze van der Wal. De beste kansen waren voor Cornelis met zijn verdubbelde torens, maar Sytze hield genoeg spel over voor het halve punt.

Uitslagen 2e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 5 oktober 2012.


 Wit Zwart
Uitslag 
Wim de GrootHans Starreveld
1-0
Herman BeksTjeerd de Vries
1-0
Jappie BreimerTrienke Wijmenga
1-0
Douwe TjerkstraJan Brinkman
1-0
Cornelis JellesmaSijtze v.d. Wal
½-½
Hans KlootsChris Draijer
0-1







Schaakclub Rijs mag zich al jaren verheugen op het lidmaatschap van deze dame, tijd om ze eens in het zonnetje te zetten


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!