8.12.12

Spectaculaire overwinning Trienke Wijmenga!!!Vrijdag 7 december stond de bekerwedstrijd Sc Rijs - Franeker op het programma.
Helaas ging dit niet door. Eén telefoontje was voldoende: De weersomstandigheden waren volgens de Franeker ploeg de reden....

Niet getreurd, ook de onderlinge competitie biedt voldoende strijd. Om te beginnen gaven Theo Zwartjes en Sijtze v.d. Wal elkaar weinig ruimte en besloten al vrij snel tot een remise.Tjeerd de Vries vond een gaatje in de verdediging van Jan Wevers en won daarna de partij.


Hans Kloots kwam maar niet in zijn spel, hij stond slecht in het eindspel tegen Wim de Groot. Wim moest het alleen nog even afmaken, via een lange omweg vond hij toch de oplossing. 
Jappie Breimer, die de laatste paar partijen goed spel laat zien, kwam in het middenspel onder druk te staan tegen Douwe Tjerkstra. Door een offer dacht Douwe de partij te beslissen, maar Jappie sloeg goed van zich af en won de pionnen weer terug. Het eindspel werd onduidelijk. Ze besloten de punten te delen.Cornelis Jellesma zette het goed op tegen Chris Draijer. Het centrum was geheel voor Cornelis. Door een verkeerde zet gaf hij een zeer belangrijke centrumpion weg. Chris veroverde het centrum en na een combinatie werd een loper buitgemaakt.

Restten er nog twee partijen, Herman Beks - Hans Starreveld 
en Trienke Wijmenga - Henk Breimer.Herman Beks had het erg moeilijk, Hans Starreveld combineerde er lustig op los en maakte van Hermans stelling een speelbal. Paarden, lopers, torens en zelfs dames werden voor spotprijsjes verkocht. Hans vond tenslotte een prachtige combinatie ( Je moet er maar op komen! ) Hij won een kwaliteit, maar bood toch remise aan. Herman dacht niet lang na en nam het aan. 
Trienke Wijmenga probeerde een Russische opening, maar bij zet drie zat ze al op een zijspoor. Henk Breimer won een pion, maar was daarna toch iets te voorzichtig.
Hij probeerde zijn voorsprong uit te bouwen, maar verloor daarna 2 pionnen. Het eindspel werd ingewikkeld. Terwijl het klokje door tikte, Trienke had nog maar 4 minuten, zette Henk zijn toren vast en gaf daarna ook nog zijn paard. De partij was pas afgelopen na middernacht!
Al met al weer een schitterende schaakavond, en natuurlijk volop strijd.
Uitslagen 11e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 7 december 2012.


Wit Zwart
uitslag
Sijtze v.d. WalTheo Zwartjes
½-½
Jan WeversTjeerd de Vries
0-1
Hans KlootsWim de Groot
0-1
Hans StarreveldHerman Beks
½-½
Douwe TjerkstraJappie Breimer
½-½
Cornelis JellesmaChris Draijer0-1
Henk BreimerTrienke Wijmenga
0-1Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!