12.1.13

Cornelis Jellesma wint in een boeiende slotfase!!!


  • Vrijdagavond 11 januari kwamen er voor de interne competitie 10 leden naar de tuinzaal van Hotel Jans in Rijs.
  • Chris Draijer kwam al vrij snel een pion voor tegen Hans kloots. Leverde die weer in voor een paar tempo's en pakte later in de partij nog 2 pionnen, dat was te veel, Hans Kloots gaf op.
  • Sijtze v.d. Wal gaf een paard en pakte meteen de ingesloten loper terug, maar vergat de toren op A1! Trienke nam deze met schaak en Sijtze gaf op.
  • Hans Starreveld leek beter te staan, maar Jappie Breimer had de verdediging goed op orde. Het paard kon net niet geslagen worden, want de dames moesten eerst geruild worden en het beest huppelde meteen het vrije veld in. Ze besloten tot een puntendeling.
  •  Na deze 3 partijen die redelijk snel waren afgelopen streden Cornelis Jellesma en Henk Breimer een verbitterde strijd, maar ook Douwe Tjerkstra en Theo Zwartjes waren in een flinke strijd verwikkeld. Theo won een pion, maar moest wel in de verdediging. Douwe maakte, zoals hij dat alleen kan, uit het niets een levendige pot.
  • De koning werd van alle kanten aangevallen, alleen een dapper paard hield lang stand. Theo heeft lang stand kunnen houden!  Douwe wint uiteindelijk de partij, en komt hiermee op de derde plaats op de ranglijst. Henk kwam een stuk voor en zou de partij met nog een mooie combinatie snel ten einde brengen. Helaas klopte deze combinatie niet en Cornelis nam de controle over. In een zinderend eindspel met de dames nog op het bord trok Cornelis aan het langste eind.
  • Na vele schaakjes van Henk, kon Cornelis eindelijk de dames afruilen met schaak! Hij hield een mooie vrijpion over, die niet meer te houden was. Zo pakte Cornelis de volle buit.












Uitslagen15e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 11 januari  2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Chris DraijerHans Kloots
1-0
Douwe TjerkstraTheo Zwartjes
1-0
Henk BreimerCornelis Jellesma
0-1
Hans StarreveldJappie Breimer
½-½
Trienke WijmengaSijtze v.d. Wal
1-0



Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!




OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!