zaterdag 5 januari 2013

Rienk Sijbesma wint 8e Kliffentoernooi!
Rienk Sijbesma winnaar van 8e 

kliffentoernooi 2013 


Jorn Brouwer winnaar groep B.

Zaterdag 5 januari kwamen maar liefst 34 schakers naar het Kliffentoernooi bij hotel Jans. 
Na de openingstoespraak van Jan Brinkman, kon de eerste ronde worden ingedeeld. 
Deze keer niet op rating, maar op random. Op een scherm was te volgen welke spelers werden vervolgens tegen elkaar moesten spelen.

De favorieten lieten weinig steken vallen, behalve dat Siebolt Haijtema de eerste partij verloor van Eeltsje Boomsma.
Dat mag toch wel een verrassende uitslag heten als je kijkt naar de rating. 

Van onze club begonnen Chris Draijer en Wim de Groot in groep A met een overwinning. In groep B pakte Douwe Tjerkstra het vol punt, maar verloren de 3 H's, Hans Kloots, Hans Starreveld en Henk Breimer.

De volgende rondes werden bepaald door het Swiss-syteem. Dat betekent dat er nu schifting plaats gaat vinden. De koplopers moeten dan tegen elkaar.

Na ronde 2 pakten Nick Maatman, Rienk Sijbesma, Jan Banis, Roelof Hazenberg en Henk Greevenbosch, komende van Krimpen aan de IJssel! 

In groep B:  3 koplopers, Hessel van der Pal, Douwe Tjerkstra en Eeltsje Boomsma.  


Na 3 rondes stonden Rienk 
Sijbesma, Nick Maatman en Henk Greevenbosch. bovenaan met allen 9 punten; In groep B werd er behoorlijk gestreden, alleen Wim Bonnee stond op kop met 6 punten.

Inmiddels begonnen de magen te rammelen en mochten we naar het buffet.
Er stond weer een heerlijke warme maaltijd voor ons klaar. Men kon kiezen uit andijvie-, hutspot, boerenkool- en zuurkool stamppot. Daarbij nog een speklapje, worsten en jus en enkele sauzen.

Ronde 4 en 5 werden gespeeld voor een korte theepauze. In groep A verspeelde Henk Greevenbosch  2 punten aan Siebolt , die goed terug kwam. Rienk 
Sijbesma stoomde flink door, met 5 overwinningen. 

Fokke de Boer herstelde zich met 3 overwinningen op rij. Chris Draijer schuifelde stiekem door, na 5 rondes was hij nog steeds ongeslagen....

In groep B was het minder duidelijk, daar werden meer punten gemorst. De koplopers hadden na 5 rondes slechts 9 punten. Wim Bonnee moest de latere winnaar! Jorn Brouwer naast zich dulden. Na de theepauze volgden nog 2 spannende rondes!

In groep A won Nick van Rienk in de 6e ronde en kwamen ze weer gelijk in punten, dus moest de 7e ronde de beslissing brengen. 

Verrassend was de overwinning van Jorn op Fokke de Boer. Wim Bonnee haakte af in groep B. 
Maar ook Hans Kloots en Hans Starreveld en Wim de Groot stonden op 7 punten. Dus het was wel duidelijk dat de laatste 7e ronde alles beslissend was!

In groep A: Rienk 
Sijbesma won van Siebolt Haijtema en Nick Maatman verspeelde zijn eerste plaats door een fout in het eindspel tegen Jan Banis. Egbert Bergsma had een mooie eindsprint en kwam nog naast Jan en Nick met 15 punten een gedeelde 2e plaats! Chris Draijer was de enige die ongeslagen dit toernooi doorkwam, dat mag gerust een verrassing zijn in dit sterk bezette toernooi met maar liefst 7 spelers met een rating boven de 1900. 

In groep B verloor Jorn de laatste partij, maar ook zijn concurrenten kwamen niet dichterbij en met 12 punten pakte hij de eerste plaats. 

Maar liefst 5 spelers eindigden met 10 punten een gedeelde 2e plaats. Hans Starreveld,  Hans Kloots, Hessel v.d. Pal, Leendert Plat en Wim Bonnee.

Na afloop hebben we nog even gezellig aan de bar gezeten. We konden wederom terugzien op een zeer geslaagd toernooi. 


diavoorstelling van de gemaakte foto's.

Klik hier voor alle foto's


klik hier voor meer filmpjes.


klik hier voor de gedetailleerde uitslagen.

klik hier voor de eindstand.

Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!


OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!