27.1.13

Wim de Groot sterk terug aan het schaakbord!!

Wim de Groot
  • Op 25 januari had Schaakclub Rijs weer een oneven aantal deelnemers. Wim de Groot, 2 weken geveld door de griep, as weer terug en mocht het proberen. Hij zette met wit zijn partijen tegen Jappie Breimer en Tjeerd de Vries ijzersterk op en drukte zijn tegenstanders achteruit. Jappie verloor een pion, Wim brak door en het eerste volle punt was daar. Tjeerd bood echter taai weerstand en laat op de avond werd daarom de vrede getekend. Toch een mooie rentree voor Wim en hij doet weer volop mee in de race om het kampioenschap.



Jan Wevers
  • Jan Wevers had ook een mooie avond. In de opening wist hij Theo Zwartjes terug te drijven met een fraaie koningsaanval. Later op de avond werd het nog even lastig, maar jan maakte de klus af en haalde een vol punt binnen.



Jan Brinkman
  • Jan Brinkman lijkt nu ook uitgeschakeld voor het kampioenschap. Hij verloor tegen Herman Beks en raakt, net als Herman, die al eerder in het seizoen veel punten verspeelde achterop. Douwe Tjerkstra,blijft daarentegen wel goed gaan, hij won snel van Cornelis Jellesma. Hans Kloots en Sijtze van der Wal tekenden de vrede na een enerverende strijd.



  • De strijd om het kampioenschap lijkt nu te gaan tussen Wim de Groot en de wegens een korte vakantie afwezige Chris Draijer. Douwe Tjerkstra is de outsider die misschien nog voor een verrassing kan zorgen.



Een team van Schaakclub Rijs bestaande uit Douwe Tjerkstra, Henk Breimer, Jan Brinkman en Hans Kloots reisde zaterdag 26 januari af naar Workum voor het rapidkampioenschap voor clubteams. Het veld was met 14 teams uit heel Fryslan en zelfs een club uit Zandvoort zeer sterk. Behalve Douwe was niemand in topvorm. Rijs sprokkelde 2 wedstrijdpunten bij elkaar en bleef daardoor verschoond van de laatste plaats, die was voor Sneek 4. Alleen Douwe Tjerkstra haalde met 3 punten uit 7 een voldoende, maar Jan Brinkman en Hans Kloots (respectievelijk 2 en 1,5 punt) hadden het moeilijk. Henk Breimer had een echte off-day, hij probeerde van alles maar verloor alle 7 partijen.  De sfeer op het toernooi in het schilderachtig winterse Workum was echter goed en de lunch uitstekend.


Jan Brinkman


Uitslagen 17e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 25 januari  2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Hans Kloots Sijtze v.d. Wal
½-½
Herman Beks Jan Brinkman
1-0
Wim de Groot Jappie Breimer
1-0
Wim de Groot Tjeerd de Vries
½-½
Douwe Tjerkstra Cornelis Jellesma
1-0
Jan WeversTheo Zwartjes
1-0







Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!







OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!