zaterdag 16 februari 2013

Chris Draijer verstevigt koppositie bij Schaakclub Rijs!

Vrijdag 15 februari waren de ogen vooral gericht op de partij tussen Wim de Groot en Chris Draijer, de twee kopmannen. In de opening, het beruchte koningsgambiet, kwam Chris beter te staan.

Hij won 2 pionnen en het leek nu kat in het bakkie. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en Wim vocht zich terug. Het werd een open spel. Kansen waren er voor beiden.

Chris offerde een kwaliteit en na enkele schaakjes kon Wim zijn koning niet naar een veilige plaats brengen. Tenslotte moest hij de dame geven en hij gaf op.

Douwe Tjerkstra blijft op de derde plaats al moest ie wel een remise toestaan tegen Trienke Wijmenga, die het de laatste weken goed doet. 

De beide "Hansen Kloots en Starreveld" besloten remise, nadat Hans Starreveld een mooie vrijpion zomaar cadeau gaf. Na enige analyse zou de andere Hans zelfs nog de betere papieren hebben. 


Herman Beks en Tjeerd de Vries vochten een mooie strijd uit. Het leek na een foutje van Herman op remise uit te draaien, Tjeerd had slechts weinig tijd en dat brak hem op. 

Sijtze van der Wal en Cornelis Jellesma schudden elkaar de hand na 2 uur strijd, remise. 

Theo Zwartjes wilde de partij tegen Henk Breimer al binnen 10 minuten opgeven. Hij dacht dat ie een fout had gemaakt en een toren zou verliezen. Henk pakte de toren echter niet!. Henk: "Nee, ik pak die toren niet, want dat kost me de dame!". Dus de schade bleef bij een pion. In het middenspel sloeg Henk wel toe en pakte het punt.

Jan Wevers speelde een knappe remise tegen Jappie Breimer. Deze probeerde wel de stelling van Jan te torpederen, maar door bekwaam te verdedigen kwam Jappie niet veel verder. Ze besloten na enkele stukken te ruilen tot remise. 
Uitslagen 19e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 15 februari  2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Chris DraijerWim de Groot
1-0
Hans KlootsHans Starreveld
½-½
Tjeerd de VriesHerman Beks 
0-1
Trienke WijmengaDouwe Tjerkstra
½-½
Jan WeversJappie Breimer
½-½
Sijtze v.d. WalCornelis Jellesma
½-½
Theo ZwartjesHenk Breimer
1-0
Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!
OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!